Büyükşehir Belediyesi ve MARKA işbirliğiyle şehirdeki 19 caddede Kentsel Tasarım Rehberleri oluşturuldu. Taraklı Meydanı’na çıkan bazı sokak ve caddelerin sağlıklaştırılması gerçekleştirilerek tarihi, doğal ve kültürel mirasın korunması için önemli bir adım atıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) Turizm Küçük Ölçekli Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandığı “Sakarya Kent Kimliğinin Güçlendirilmesi Yoluyla Turizm Kapasitesinin arttırılması: Taraklı Uygulaması” projesinde sona gelindi. Proje ile Taraklı’da meydana çıkan sokaklar yenilenerek ilçenin turizmine katkı sunuldu.

Kentsel tasarım rehberi
Projenin koordinasyonunu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı sağlarken; şehirdeki toplam 19 caddede İmar İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından “Kentsel Tasarım Rehberleri” oluşturuldu. Taraklı Meydanı’na çıkan bazı sokak ve caddelerin sağlıklaştırılması ise Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Gerek kentsel tasarım rehberinin hazırlanması gerek şehrin güney ucu Taraklı’da sokak iyileştirme çalışmalarının yapılmasıyla tarihi, doğal ve kültürel mirasın korunması için önemli bir adım atılmış oldu.