Çalışmaların devam ettiği Taraklı Sentetik Sahası ile ilgili açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, “Saha zeminini tamamladık. Soyunma odaları bitme aşamasına geldi. Kısa süre içerisinde kale direkleri ve yedek kulübeleri de konulacak. 3 parkurlu koşu pistine de sahip sahamız FIFA Star 1 standarlarına sahip” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin sportif hayatına katkı sunacak tesisler inşa etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Taraklı’da çalışmaların sürdürüldüğü sentetik saha ile ilgili açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, “Projemizde sona yaklaşmış durumdayız. Sentetik saha inşallah ilçemizin sportif hayatına büyük katkı sunacak. Buradan önemli sporcuların yetişmesine vesile olacak” diye konuştu.

Kaliteli tesis nitelikli sporcu
Spor şehri olarak anılan Sakarya’yı nitelikli tesislerle bu alanda daha da ilerilere taşımak için çalıştıklarını vurgulayan Mutlu, “Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun da bu noktada önemli talimatları var. Eğer tesisler kaliteli ve nitelikli olursa, nitelikli sporcu yetiştirme oranı da o nispette artış gösterir. Bu bilinçle şehrimizin dört bir yanına spor tesisleri inşa etmeye başladık. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri’ni, Harmanlık Sentetik Sahası’nı ve Akyazı Spor Kompleksi’ni hizmete aldık. Sapanca Hacımercan Spor Tesisleri için ihaleyi yaptık. Daha önce çalışmalarına başladığımız Taraklı Sentetik Sahası’nda ise çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Saha zeminini tamamladık. Soyunma odaları bitme aşamasına geldi. Kısa süre içerisinde kale direkleri ve yedek kulübeleri de konulacak. 3 parkurlu koşu pistine de sahip sahamız FIFA Star 1 standarlarına sahip. Böylece sahamızda lig maçları oynanabilecek. Taraklı’ya hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.