MTB Cup Maraton Series, dünya kategorisi dağ bisiklet şampiyonası Ayçiçek Bisiklet Vadisi’nde start aldı. 15 ülkeden 150’den fazla sporcunun pedal çevirdiği nefes kesen yarış, 110 kilometrelik Sakarya parkurunda devam ediyor. Başkan Ekrem Yüce, 13.30’a kadar sürecek olan yarışı izlemek için Sakaryalıları vadiye davet etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet alanında dev şampiyonalara ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir organizasyonuyla bir büyük şampiyona daha bisiklet sporunun dünyada merkezi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde başladı. Uluslararası Bisiklet Birliği(UCI)’nin dünyanın en üst kategorisindeki yarışı MTB Cup Maraton Series bu sabah 09.00’da start aldı. Kadın ve erkek kategorilerinin 30 dakika arayla pedal çevirmeye başladığı yarışta sporcular Bisiklet Vadisi’nden çıkış yaptı.

Sakarya parkurunda kıyasıya mücadele
Start törenine Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili İrfan Çelik,  Sakarya Büyükşehir Belediyesi bürokratları, federasyon yöneticileri, dünyanın her yerinden bisiklet sporcuları ve vatandaşlar katıldı.  Bir çok platformdan canlı olarak yayınlanan ve dünyanın gözünü Sakarya’ya çevirdiği yarış 13.30’a kadar sürecek. Nefes kesen müsabaka 4 buçuk kilometrelik vadi parkuru ile birlikte Sapanca Gölü’ne kadar uzanan 110 kilometrelik Sakarya dağ bisikleti parkurunu kapsıyor. Sporcular Alandüzü, Uzunköy, Yukarıdereköy ve Esentepe güzergahlarından geçen ormanlık dağ parkurunda kazanmak için kıyasıya mücadele ediyor.

Büyükşehir’den hediye 20 bisiklet
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakaryalı sporseverleri mücadeleyi takip etmek için vadiye davet ederek, “Sakaryamız bisiklet dostu şehir sloganıyla dünyanın bisiklet alanında adeta merkezi haline geldi. Bir çok uluslararası müsabakadan sonra bu kez MTB Cup Maraton Series yarışına ev sahipliği yapıyoruz. Dünyanın en üst kategorisinde gerçekleştirilen bu yarışta 110 kilometrelik Sakarya parkuru kullanılıyor. Yarışı Bisiklet Vadisi’nde vatandaşlarımızla birlikte dev ekrandan takip ediyoruz. Tüm Sakarya’yı buraya, heyecanımıza ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.  Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yarış sonunda düzenlenecek törenle 20 adet bisiklet hediye edecek. Bisikletlerin sahipleri, yarışları vadide takip eden vatandaşlar arasından çekilişle belirlenecek. Hediyeleri Başkan Ekrem Yüce takdim edecek.