Sosyal Gelişim Merkezi'ne Tam Destek

Toçoğlu hizmetler hakkında bilgi verdi
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bakanlığınızın temsilcileri ile işbirliği içerisine birçok proje uyguluyoruz. Büyükşehir ve Bakanlığınız ile ilgili bir proje üzerinde çalışıyoruz. Eski Terminal alanında yürüttüğümüz proje kapsamında 3 bin metrekarelik alanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na tahsis ettik. Proje kapsamında yapılacak olan il binanızın yanında ‘Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi’ kurmayı planlıyoruz. 8 milyon civarında bir maliyetle oluşturulacak Sosyal Gelişim Merkezi’nde derslikler, kütüphane, konferans salonu, spor salonları ve uygulama alanları yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Bakanlığımız ile güzel bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Bakan Şahin’den tam destek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Kerem Toprak’tan da proje hakkında bilgi alan Şahin, “Sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Strateji Başkanımızı Sakarya’ya göndererek, gerekli değerlendirmeleri yapalım. Beraber çalışarak projeyi hızlandıralım. Bir yıl içinde projeyi bitirelim. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Sosyal Gelişim Merkezi Projesi’ne gereken desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.   

Konuşmaların ardından Başkan Toçoğlu, Bakan Fatma Şahin’e günün anısına üzerinde Sakarya’nın tarihi ve kültürel simgelerini barındıran bir minyatür çalışması takdim etti. 

Aile Eğitimi Sertifika törenine katıldı
Makam ziyaretinin ardından Bakan Şahin ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Aile Eğitimi Seminerleri Sertifika Törenine katıldı. Tören, eğitim programına katılan kursiyerlerin konuşmaları ile başladı. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Sorumluluğumuzun farkındayız
Başkan Zeki Toçoğlu, “Aile kurumunun güçlendirilmesine ilişkin gerçekleştirdiğimiz programın sertifika törenine katılarak bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyoruz. Hz. Adem ve Havva validemizin temelini attığı aile kurumunun insanlık tarihi ile beraber bugünlere ulaşmış en önemli kurum olduğunun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlayışla, Sakarya’daki ailelerimizin huzurunu ve mutluluğunu göz önünde bulundurarak aile eğitimi seminerlerini düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 3 farklı kategoride 14 hafta süren eğitimde, anne ve babalara iletişim kurmak, aile tutumları, çocuk ve ergenle uzlaşabilmek, çocuğun geleceğini planlamak gibi konuların eğitimlerini vermiş bulunuyoruz. 100 kursiyerimiz aile eğitim seminerlerine katılarak başarılı bir eğitim dönemi geçirdiler. Değişen dünya düzeni tüm manevi değerleri aşındırmakta ve yozlaştırmaktadır. Biz Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Sayın Bakanım, sizlerin desteği ile Sakarya aile kurumunu yok etmeye, etkisizleştirmeye ve değersizleştirmeye yönelik çabalara karşı her zaman gereken önlemleri alan bir şehir olarak üzerine düşeni yapacaktır” şeklinde konuştu.

 

Aile toplumun temel direğidir
Başkan Toçoğlu’nun ardından AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Türkiye’de gerek merkezi hükümetin gerekse yerel yönetimlerin sosyal hizmetler anlamında çok önemli işler yaptığını belirtti. İslam, “Aile toplumun temel direğidir. Aileler sağlam olduğu müddetçe bireylerde sağlam yetişecek ve gelecek nesillerde aynı şekilde sağlam gelecektir. Biz bu konuda son derece hassasız. Bakanlığımız son dönemde bu alanda çok önemli hizmetleri hayata geçiriyor. Ve şükürler olsun ki, Türkiye’nin en çalışkan insanlarından biri de bu bakanlığın başında bulunuyor. Sayın Bakanımızın çalışmaları bizim yolumuzu aydınlatıyor. Bir diğer övünç kaynağımız ise belediyelerimizin de sosyal sorumluluk projeleri adı altında bu alanda önemli hizmetleri hayata geçiriyor oluşudur. Bu vesileyle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza da sosyal hizmetler alanında hayata geçirdiği önemli çalışmalardan ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Önce insan
Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim Semineri Sertifika Töreni’nde son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin konuştu. Bakanlığın hizmetlerinin yanı sıra toplumsal meselelere ve çözüm yollarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, “Önce insan anlayışıyla yola çıktık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını hizmet yolculuğumuzda en temek dayanak olarak gördük. Bugün Sakarya Büyükşehir Belediyesi çatısı altındayız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı hizmetleri bizimle paylaştı. Kendilerini tebrik ediyorum. Belediyelerle hükümet olarak son derece uyumlu çalışmalara imza atıyoruz. Bu bizim en güçlü yanlarımızdan biridir. Sakarya herhangi bir il değil. Bizim gönlümüzde ayrı bir yeri olan şehirdir. Nasıl bir emanet taşıdığımızın bilincindeyiz. Bu sorumluluğa uygun hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Dini, dili, mezhebi, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun insan olan herkesin onurlu yaşam mücadelesinin yanında olmak ve onun yaşam kalitesini yükseltmek, dezavantajlı grupları avantaja dönüştürecek bir anlayışla hareket ediyoruz” diye konuştu.

 

Bakan Şahin’den önemli açıklamalar
Aile kurumuna ve evlilik müessesesine ilişkin önemli mesajlar veren Bakan Şahin, “Evlilik çok mukaddes bir yolculuktur. Tabiî ki bu süreçte bazı sıkıntılar olacak ve krizler yaşanacak. Ancak önemli olan bunları yönetebilme kapasitesine ulaşmamızdır. Bunun için de öncelik eğitimdir. Yönetemediğiniz sorunda önünüze en küçük bir engel çıktığında hemen takılmamamız gerekiyor. Oysa bizim görevimiz dağılmadan, dökmeden, kırmadan bu krizleri yönetebilmektir. Nimeti ve külfeti eşit bir şekilde paylaşmamız gerektiğini unutmamalıyız. Değerlerimiz bize bunu çok net bir şekilde söylüyor. Hz. Peygamber’in hayatına baktığımızda, nasıl bir aile reisi olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. ‘Sizin en hayırlınız ailenize en hayırlı olanıdır.’ diye çok net bir mesaj vermektedir. Günümüze kadar gelen çok net bir mesajdır bu. İşte, bizi biz yapan değerlere sağlam bir şekilde tutunduğumuz zaman, üstesinden gelemeyeceğimiz bir problemimiz yoktur. Bütün sorumluluğu kadının üzerine atan anlayışa da karşıyız. Aile birlikteliği kadının ve erkeğin ortak sorumluluğundan geçiyor. Bu eğitim seminerlerinin sayısını çoğaltmamız gerekiyor. Hanım ve kız kardeşlerimden ricam bu toplantılara gelirlerken eşlerini de yanlarında getirmeleridir. Yalnız bir tarafı eğiterek sorunları çözemeyiz. Kadın ve erkeğin birlikte eğitim alması gerekmektedir. Sevgiyi, şefkati, merhameti birlikte çoğaltmalıyız. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan istirhamımız bu eğitimlerde babalarında yer almalarını sağlamalarıdır” ifadelerini kullandı.

 

Sertifikaları teslim etti
Konuşmaların ardından Bakan Şahin aile eğitimi sertifika törenine katılanlara sertifikalarını teslim etti. Son olarak ise Büyükşehir SAMEK kursiyerleri Bakan Fatma Şahin’e bir tablo hediye etti. Bakan Şahin AK Parti Sakarya İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nden ayrıldı.