Büyükşehir Doğa Yürüyüşlerinde sonbahar dönemi takvimi açıklandı. 8 hafta sürecek yürüyüşlerin ilki 11 Ekim Pazar günü Söğütlü Akgöl Parkuru’nda gerçekleştirilecek. Kayıt yaptırmak isteyenler ilgili haftanın Pazartesi günü saat 09.00’dan itibaren başvuruda bulunabilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşleri’nde Sonbahar Dönemi başlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Yılda iki dönem şeklinde düzenlediğimiz yürüyüşlerimizde sonbahar dönemi 11 Ekim Pazar günü başlayacak. Doğanın eşsiz manzarasına tanık olunan yürüyüşlerimiz 8 hafta boyunca devam edecek. Sonbahar Yürüyüşlerine tüm hemşerilerimiz davetlidir” diye konuştu.

İlk Yürüyüş 11 Ekim’de
Aktürk, “8 hafta boyunca sürecek yürüyüş programımızda hemşerilerimiz şehrin eşsiz güzellikleri arasında spor yapmanın ayrıcalığını yaşayacaklar. İlk yürüyüşümüz 11 Ekim Pazar günü Söğütlü Akgöl Parkuru ile başlayacak. Kayıt yaptırmak isteyenler ilgili hafta içerisinde Büyükşehir Belediyesi kurumsal internet sayfası (www.sakarya.bel.tr) üzerinden yürüyüşlere kayıt yaptırabilecekler. Yürüyüşler ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen hemşerilerimiz Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nün 241 20 02 numaralı telefonunu da arayabilirler” ifadelerini kullandı.

En Fazla 4 Parkur
Sekiz hafta sürecek Doğa Yürüyüşleri’ne hiç katılamamış olan doğa tutkunlarına imkân tanıyabilmek adına, doğaseverler en fazla dört parkura kayıt yaptırılabilecek. İnternet üzerinden devam edecek kayıt işlemlerinin ardından, katılımcıların mail adresine gönderilen kabul ve onay belgelerinin imzalanması gerekecek. İşlemleri tamamlanan evraklar ilgili hafta içerisinde Perşembe günü, saat 17.00’a kadar, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na teslim edilecek. Yürüyüşler için kontenjan 200 kişi olarak belirlenmiştir. Yürüyüş günü parkur yerine hareket etmek için ise katılımcılar saat 08.00’da Kent Meydanı’nda toplanacak. Saat 08.30’da hareket edilecek. Katılımcılar için gerekli malzemeler ise; bileği saran bot, yedek orta katman giysisi ve dış katman giysisidir.

Sonbahar Doğa Yürüyüşleri Takvimi ise şu şekilde;

11 Ekim Pazar – Akgöl Parkuru – Söğütlü

18 Ekim Pazar – Değirmendere Parkuru – Erenler

25 Ekim Pazar – Akçay Parkuru – Sapanca

 8 Kasım Pazar – Yörükyeri Yaylası Parkuru – Akyazı

15 Kasım Pazar – Keremali – Türbe Parkuru – Akyazı

22 Kasım Pazar – Dikmentepe Parkuru – Hendek

29 Kasım Pazar – Karagöl Yanık Yaylası Parkuru – Taraklı

 6 Aralık Pazar – Kıranyurt Yaylası Parkuru - Pamukova