Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tanıtım programında konuşan Başkan Yüce, “500 sokak hayvanını ve 80 kediyi barındırma kapasitesine sahip merkezimiz bölgenin en kapsamlı ve donanımlı tesisi konumunda yer alıyor. 22 milyon liralık yatırımımızla sokak hayvanları sahipsiz değil. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tanıtım töreni yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliği yaptığı programa Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il müdürleri, oda başkanları, bürokratlar, STK temsilcileri, muhtarlar ve davetliler katıldı. Bölgenin en kapsamlı ve donanımlı projesinin 22 milyon liralık yatırımla hayata geçirildiğini ifade eden Yüce, sokak hayvanlarının sahipsiz olmadığını, Büyükşehir Belediyesi’nin yanlarında olduğunu belirtti.

Şehrimizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendiriyoruz
Konuşmasına Sakarya’nın konumu, sanayisi, turizmi, tarımı, sporu ve kültürel zenginliği ile potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu ifade ederek başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Göreve geldiğimiz günden bugüne Sakarya’mız için elimizi taşın altına koymakta zerre tereddüt etmeden çalışmaya devam ediyoruz. Şehrimizdeki potansiyelleri daha iyi değerlendirmek için proje üretiyor, hayata geçiriyoruz. Bu projelerimiz ile hemşerilerimize; tarımdan sanayiye, sağlıktan spora, sosyal hayattan eğitime pek çok alanda hizmet veriyoruz” dedi.

Sokak hayvanları için mama üretilecek
Sokak hayvanlarına yönelik öncü çalışmalar ve uygulamalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Yüce, “Onların yaşamlarını kolaylaştırmak için ürettiğimiz bir projeyle; yemek artıklarından kendi mamasını kendi üreten bir tesis kurulumu için gerekli işlemlere başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanları için 10 lokasyona otomatik suluklar yerleştirdik. Sakarya’mızda kedilerin konaklama ihtiyaçlarının karşılanması için kedi evleri ve 138 noktaya beslenme odakları yerleştirdik. Hava şartlarından etkilenen sokak hayvanları için ilçe belediyeleri vasıtası ile kuşyemleri, kedi ve köpek mamaları dağıtıyoruz” diye konuştu.

18 bin metrekarelik alan tamamlandı
Veteriner Hekimler Odası iş birliğiyle sokak hayvanlarına yönelik projeler ürettiklerine de sözlerinde yer veren Başkan Ekrem Yüce, “Geçtiğimiz haftalarda şehrimizi ziyarette bunulan kıymetli Cumhurbaşkanımız, Liderimiz, Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açılışla bölgenin en kapsamlı ve donanımlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi resmen hizmete başladı. 18 bin metrekarelik alanda barınmadan tedaviye kadar pek çok hizmeti hayata geçireceğiz” dedi.

500 sokak hayvanı kapasiteli
Yüce, merkezin detaylarını ise şu şekilde paylaştı: “Projemizin içerisinde rehabilitasyon merkezi, 180 tekli kafes, 14 karantina tekli kafes, 10 çoklu açık kafes, 4 küçük yoğun bakım ünitesi, büyük yoğun bakım ünitesi, otomatik anestezi, ultrason, röntgen, biyokimya, hemogram, 2 idrar analiz, 3 koter ve EKG cihazı yer alıyor. 3 oksijen konsantratörü, otoklav, 2 starizatör, mikroskop, wod lambası, 9 krom kedi kafesi, 2 büyük boy krom köpek kafesi, 6 krom orta boy köpek kafesi bulunuyor. 500 sokak hayvanını ve 80 kediyi barındırma kapasitesine sahibiz” dedi.

22 milyon liralık yatırım
Yüce, “900 metrekarelik kapalı alanda ise ameliyathanelerimiz, yoğun bakım ünitelerimiz, tecrit odası, eczane, muayene odaları, bakım odaları, fizik tedavi havuzu, temizlik ve sterilizasyon odası, idari odalar ve konferans salonu yer alıyor. Her yıl Sakarya’mızda 4 bin adet sokak hayvanı rehabilite ediliyor. Hasta, yaralı, kazalı hayvanlar tedavi ediliyor. Viral ve mikrobiyal hastalıklara, göz ile ilgili bazı ameliyatlara, ortopedi ameliyatlarına müdahale ediliyor. Bunların yanında yasaklı ırklar barındırılıyor. Çeşitli vesilelerle sokak hayvanları konusunda halkımıza eğitim hizmetleri veriliyor. Projemizin toplam maliyeti ise 22 milyon liradır. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Hayırlı olsun
Vali Çetin Oktay Kaldırım, “En hassas noktalarımızdan biri olan hayvan dostlarımızla ilgili böylesine bir merkezin açılışına şahitlik ediyoruz. Bu vesile ile Başkanımız Ekrem Yüce başta olmak üzere projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hepinizin bildiği üzere bizim medeniyetinizde bu konunun önemi oldukça açıktır. Öğretilerimizde nefes alan bütün varlıkların Allah’ın bize birer lütfu olduğunu çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla bizlerde bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek atalarımıza örnek olmalıyız. Doğasını ve içindeki canlıları koruma noktasında ülkemizdeki en iddialı şehirlerden biriyiz. Bu eserde iddiamızın en büyük örneklerinden birisidir. İnşallah bu merkezler ilçelerimizde dâhil sayıları artarak devam edecektir. Bu vesile ile ben bir kez daha böylesine bir merkezi ilmek ilmek işleyerek bugünlere getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’yi kutluyorum. Hayırlı olsun” dedi.