Mart Kültür Sanat Etkinlikleri Mustafa Akar’ın Berhayat kitabının söyleşi ve imza günü ile devam etti. Mustafa Akar, “Hayatımızın içinde bizleri farkında olmadan yakalayan, bize özel bir alan açan, rahatlamamızı veya sıkılmamızı sağlayan ama en önemlisi içinden çıkılmaz anlarda bize merhem gibi mesajlar veren duygu; şiirdir” dedi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri Mustafa Akar’ın Berhayat kitabının söyleşisi ve imza günü ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda sanatsever katıldı.

Ufak bir kıvılcım
Şair Mustafa Akar, “Ben şiir yazmaya çok genç yaşımda başladım. Avantajlı bir yanım oldu, yazdığım şiirlerimi gösterebileceğim 2 önemli insan vardı. Biri Atilla İlhan diğeri Can Yücel. Çok ufak bir kıvılcımla şiirlerimi yazdım. Benim için küçük anlar ilham demektir. Şiir, anlatımı zor olan bir şeydir. Çünkü roman veya öykü gibi konusu olan bir olayı yoktur. Şiir, bizlere bir şey söyleyen metinlerdir. Şiirin bahsettiği ve altını çizmek istediği olaylar çok geniş çaplıdır. Şiir, müzik ve ilham insanların dünyada var olduğu zamanla eş sayılabilir.”

Şiirsiz yaşanmaz
Akar, “Hayatımızın içinde bizleri farkında olmadan yakalayan, bize özel bir alan açan, rahatlamamızı veya sıkılmamızı sağlayan, ama en önemlisi içinden çıkılmaz anlarda bize merhem gibi mesajlar veren duygu şiirdir. Şiirsiz yaşanmaz çünkü bizi korkutan, bizi sevindiren, bir mitingde hamasi bir şekilde haykırmamızı sağlayan şiirdir. Bütün kutsal metinler bile şiire uygundur. İçlerinde bir redif bir kafiye bir uyak bulunur.”

Şair her dili bilmeli
Akar, “Şairler, deliler ve çocuklarla eş değer insanlardır. Tedbirsiz insanlardır. Buradaki tedbirsizlik; cesurluk, korkusuzluk, delilik yani çocukça davranmanın bizlere kazandırdığı hünerlerdir. Bizleri normallikten alıp sıra dışı bir hale çekmeye yöneltir. Kimse doğuştan şair olamaz ve bunu taçlandırması için çok çalışması gerekir. Şiire karşı bir sevgisi olan insanın, şiirin ne olduğunu bilmeli ve bunun için çok fazla şiir okumalı. Şairin kendi konuşma dili dışında farklı bir dil öğrenmesi gerekir. Dünyada bulunan diğer şiirleri öğrenmesi, onlarla karşılaştırma yapması ve dışarıdan kendi şiir diline bakması lazım. Çünkü şair olmak çok zahmetli ve uzun çalışmalarla olur” ifadelerini kullandı.