Büyükşehir Belediyesi SGM’ de üçüncüsü düzenlenen “Çocuklar Bir Bilene Soruyor” programında çocuklar Kurşun Kaleme Oyma Heykel Sanatında dünyada altı isimden biri olan Nihat Özcan ile bir araya geldi. Özcan “Bu sanat sabır, hayal gücü, konsantrasyon gerektiriyor. Benim için bir meditasyon olan bu sanat, hayal gücümü sürekli açık tutarak zihnimi çalıştırıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çocuklar Bir Bilene Soruyor” etkinlikleri kapsamında Kurşun Kaleme Oyma Heykel Sanatında dünyada altı isimden biri olan Nihat Özcan çocuklar ile bir araya geldi. Programdan önce mini bir sergi ile daha önce yaptığı çalışmaları sergileyen Özcan daha sonra sahnede kısa bir çalışma sergileyerek çocukların sorularını yanıtladı. Programın sonunda ise Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Nihat Özcan’a çiçek takdim etti.

Bu sanat aynı bir meditasyon
Özcan “Bu sanat sabır, hayal gücü, konsantrasyon gerektiriyor. Benim için bir meditasyon olan bu sanat, hayal gücümü sürekli açık tutarak zihnimi çalıştırıyor. Konsantre olup bir çalışmaya başladığımda saatlerce kendimi o çalışmaya adıyorum ve sonra farkına varıyorum aslında bana bir iç huzur vererek dinlendiriyor. Eserlerimde genelde ilham kaynağım ailem, dostlarım ve günlük yaşamımdaki ortam rol oynuyor. Bu sanatı Türkiye’de benden başka yapan kimse yok ve ilk başladığımda eğitim alabileceğim kimsede yoktu. İlk başlarda biraz zorlandım yüzlerce kalem ziyan ettim fakat deneme yanılma yöntemiyle bugünlere kadar geldim. Çalışmalarımın tamamını hiçbir görüntüleme cihazı, büyüteç dahi kullanmadan sadece çıplak göz ile saatlerce bazen aylarca çalışarak yapıyorum. Bu alanda en büyük hedefim dünya çapında ülkemizi temsil edebilmek” ifadelerinde bulundu.