Büyükşehir Belediyesi Adapazarı SGM’de Engelliler için Kariyer ve İstihdam Günü düzenlendi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Danışmanı Bennur Karaburun, “İşverenler ve iş arayan değerli kardeşlerimizi buluşturmak çok önemli. Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımız istihdam seferberliği ilan etti. Bizler de bu durumu kendi illerimizde yapmaya gayret gösterdik. Şu an Sakarya’da bunun aynısını görmekten dolayı çok mutluyum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Engelliler için Kariyer ve İstihdam Günü düzenlendi. Sunum programları ile başlayan etkinlikte 14 firmadan katılım sağlayan görevli isimler engelli vatandaşlar ile bir araya gelerek bire bir iş görüşmesi sağladı. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen program İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirildi. Programa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Danışmanı Bennur Karaburun, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı. Program sonunda 14 firma yetkilisine ve katılımcılara çiçek takdim edildi.

Engellilere büyük katkı
Açılış konuşması gerçekleştiren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Bugün burada toplanmamızın büyük bir amacı; daha çok engelli kardeşimizin iş piyasasında çalışmasına katkı sağlamak, çalışma ve alışveriş koşulları planlanırken işyerlerinin engellilerin ihtiyaçları dikkate alınarak düzenlenmesi, ayrıca sanayici ve işverenlerimizi engellilerimiz ile buluşturmaktır. Aslında en büyük katkısı; öğrencilikten iş hayatına geçişte büyük güçlükler yaşayanların, hiç iş deneyimi olmayanların ve yeni bir iş arayan engelli adayların potansiyellerini, yetkinliklerini, bilgi ve deneyimlerini pratiğe dönüştürmelerini sağlamış olabilmektir. Ayrıca engelli adayların kişisel gelişimlerini arttırmalarını, iş dünyasını tanımalarını, farkındalıklarının da artmasına da katkı sunacaktır. Katılım sağlayan herkese en içten dileklerimle teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerine yer verdi.

İŞKUR’dan tam yardım
İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, “İŞKUR’un 2018 verilerine baktığımız zaman 26 bin iş arayan kişiyi işe yerleştirmişiz. İŞKUR, istihdamın olduğu her alanda eğitim faaliyetleri ile vatandaşlarımıza ulaşmaya devam ediyor. Kurmuş olduğumuz Girişimcilik Enstitüleri ile girişimcilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Geçen yıl Sanayi Odaları ile 2 bin kişilik bir program düzenledik. Bu yılda düzenleyeceğimiz girişimcilik programı ile engelli vatandaşlarımız katılım belgelerini alarak KOSGEB destekli kafe, lokanta, tarım, hayvancılık ve her türlü alanda 50 bin TL’ye kadar hibeden yararlanma şansınız bulunuyor. Bu programda bizleri yalnız bırakmayan işverenlerimize, Sayın Bakan Danışmanımıza, İl Başkanımıza ve programı tertipleyen Daire Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

Kendinizi geliştirin
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Danışmanı Bennur Karaburun, “2 güçlü kurumumuzun buradaki faaliyetlerini görmekten dolayı çok mutlu oldum. Burada gerçekleştirilen çalışma çok kıymetli. İşverenler ve iş arayan değerli kardeşlerimizi buluşturmak çok önemli. Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımız istihdam seferberliği ilan etti. Bizler de bu durumu kendi illerimizde yapmaya gayret gösterdik. Şu an Sakarya’da bunun aynısını görmekten dolayı çok mutluyum. Ben kaza geçirdikten sonra her şeyimi kaybettiğimi düşündüm ancak kaybetmediğimiz bir şey var o da Allah inancımız. Tevekkül ettiğiniz zaman Rabbim sizlere ummayacağınız kapıları açmaktadır. Hiçbir zaman mücadeleyi bırakamamak lazım ve kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz. İnşallah daha güzel yarınlarda buluşacağız” dedi.