Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde eğitimler devam ediyor. Robotik ve Kodlama Atölyesi öğrencileri öğrendikleri bilgilerle geleceğe hazırlanırken aynı zamanda ekip çalışmasını ve liderlik ruhunun da önemini kavrıyor. Robotik ve Kodlama Atölyesi eğitmeni Onur İşbulan “Bizim asıl amacımız çocukları hem geleceğe hazırlamak hem de onların analatik düşünmesini sağlayarak kendi problemlerini kendilerinin çözmesini sağlamak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri’nde eğitimler devam ediyor. Robotik Atölyesi’nde 7-14 yaş arası öğrencilere alanında uzman eğitmenler tarafından Lego robotik setleri kullanılarak eğitimler sunuluyor. Bu eğitimlerde çocuklara robotik eğitimlerin yanında kendi problemlerini çözmeleri açısından analatik düşünce eğitimi ve takım çalışması öğretiliyor.

Yetkinlik kazandırılıyor
Robotik ve Kodlama Atölyesi eğitmeni Onur İşbulan “ Bu derslerde temel amacımız robotik ile beraber kodlamayı da öğretmek. Bu derslerde aynı zamanda 21. yy yeterlilikleri insan becerileri kapsamında çocuklara bazı yetkinlikler kazandırıyoruz. Bu yetkinlikler; beraber çalışma, problem çözme, analatik düşünme, empati yeteneğini geliştirme, problem çözme ve liderlik becerileri kazandırma. Çocuklar akademik bilgiye bir şekilde ulaşabilirler fakat bu yetkinlikleri küçük yaşta öğrenmeleri bizim için çok önemli” dedi.

Hızlı düşünme ve takım ruhu
İşbulan “Çocuklardan öncelikle bir robot yapmalarını, sonrasında bu robotları yapacakları işe göre kodlamalarını istiyoruz. Bu aşamada hız devreye giriyor çabuk düşünmeleri ve takım olarak birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Bu dersi alan öğrencilerimizin matematik ve fen bilgisi derslerine daha sıcak baktıklarını görebiliyoruz. Çünkü okulda öğrendiği bilgilerin biz uygulamasını yaptırıyoruz. Önemli olan çocuklara bu becerileri sağlayacakları ortamı oluşturmak ve SGM’lerin bu alanda çok başarılı olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.