Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Engelsiz Hobi Kursları’nda eğitimler devam ediyor. Takı Tasarım ve Resim Öğretmeni Aygül Çelik, “Sevgi dolu ortamda insan her şeyi öğrenir. Burada çocuklar paylaşmayı öğreniyorlar. Paylaşırken sosyalleşmeyi öğreniyorlar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Gelişim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Hobi Kursları’nda eğitimler devam ediyor. Farklı branşlarda eğitim gören özel çocuklar Halk Oyunları, Ahşap Boyama, Mozaik, Takı Tasarım ve Resim gibi derslerde hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Sevgi dolu ortam
Takı Tasarım ve Resim dersi eğitmeni Aygül Çelik, “Çocukların buraya her geldiklerinde aile ortamını aile sıcaklığını kendilerini ait hissettiklerini görmek istiyorduk. Biz bu sıcaklığı yakalamışız ki hala devam etmekteyiz. Sevgi dolu ortamda insan her şeyi öğrenir. Burada çocuklar paylaşmayı, paylaşırken sosyalleşmeyi öğreniyorlar. Bizlerde keyif aldıkları ve huzur buldukları bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

El becerileri gelişiyor
Ahşap Boyama ve Mozaik dersi eğitmeni Emine Canlı, “Ahşap boyamada herkesin el becerilerine göre yapabilecekleri ürünleri çalışıyoruz. Mozaikte ise daha çok parmak kaslarının gelişimine faydalı olacak şekilde çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimize ahşap boyamayı öğretirken sadece ahşap boyama değil de bunun yanı sıra günlük hayatta işlerine yarayabilecek olan el yıkamaları ve kendi bireysel ihtiyaçlarını giderebilmelerini öğretiyoruz” diye ifadelerde bulundu.

Daha iyi ifade edecekler
Halk Oyunları Öğretmeni Zeynep Özkaya, “3 senedir çocuklarımızla birlikte faaliyet gösteriyoruz. Bu sene dersimize Kırklareli yöresini oynuyoruz. Hem spor amaçlı hem de kendilerini geliştirme amaçlı ve dışarıya dönük olmalarını sağlıyor. Daha özgüvenli, toplum içinde nasıl cevap verebileceklerini, nasıl kendilerini ifade edebileceklerine dair kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz” dedi.