Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mutlu Evlilik Atölyesi sona erdi. Dinimizde Evlilik ve Aile Hayatı konulu konferansta konuşan Ezerbolatoğlu, “Sevgi, Allah’ın gönüllere yerleştirdiği mukaddes bağdır. Aile oluştuktan sonra beklenilen, evlenirken var olan beğeninin, iyi ilişkiyle beraber artarak devam etmesidir. Aile de sağlıklı ilişki, sevgiyi çoğaltır ve sevgi, sevgi üreten bir güce dönüşür” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan Mutlu Evlilik Atölyesi sona erdi. Dinimizde Evlilik ve Aile Hayatı konulu konferansı vermek üzere programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Ulviye Ezerbolatoğlu katıldı. Program sonunda katılımcılara katılım belgesi ve çiçek takdim edildi.

Evlilik ‘biz’ demektir
Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Ulviye Ezerbolatoğlu, “Gündelik hayatın yoğunluğundan kenara itelediğimiz bazı konuları yeniden ele almak bugün işleyeceğimiz konumuz olacak. Bizim toplumumuzda ki genel görünüm kişiyi olduğundan daha farklı bir yere taşıdığında istenmeyen kavgalar ortaya çıkacaktır. Evlilik ‘biz’ olma çabasıdır. Her zaman bir fazla veya bir az adım atabilirsiniz ama orta yolu bulmak şart. Aile kelimesindeki çatı güvenli bir zırh demek olabilir.  Ailede kişi her zaman sükûnet bulmalı. Sevgi olmalı ama sevgininde yetmediği yerde merhamet olmalı. Her zaman bu 3 kavram bir arada olmalıdır. Hayatta hiçbir şekilde acele etmemek en büyük şiarımız olmalı. Aile içinde arkadaşlar içinde acele etmemek gerekiyor” sözlerine yer verdi.

Sevgi bir güçtür
Konuşmasına devam eden Ezerbolatoğlu, “Ailede sevgiyi göstermek için her fırsat değerlendirilmelidir. Ve giriş, çıkışlarda selam verilmesi, aile fertlerinin dışarıdan geleni güler yüzle karşılaması, evden ayrılanı; ‘güle güle, işin rast gitsin’ gibi dualarla uğurlaması sevgiyi güçlendirir. Sevgi, Allah’ın gönüllere yerleştirdiği mukaddes bağdır. Aile oluştuktan sonra beklenilen, evlenirken var olan beğeninin, iyi ilişkiyle beraber artarak devam etmesidir. Aile de sağlıklı ilişki, sevgiyi çoğaltır ve sevgi, sevgi üreten bir güce dönüşür” dedi.