İlçe ziyaretleri kapsamında Akyazı’da birçok yeri gezen Başkan Ekrem Yüce, “Kendi alanında Türkiye’de bir ilk olan projemiz ile yıl boyu üretim hedefliyoruz. Üreticilerimize örnek tesisimizde ilk ekimleri yaptık. Topraksız tarım modeli ile inşallah tarıma elverişsiz alanların da değerlendirilmesine öncülük etmiş olacağız” dedi. Yüce, ayrıca Akyazı’da bir yıl içerisinde asfaltsız grup yolu kalmayacağını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. 3 yıl içerisinde hayata geçen projeleri ve hali hazırda devam eden yatırımları tek tek anlatan Başkan Yüce, son olarak Akyazı’da belediye, ilçe teşkilatı, muhtarlar derneğini ziyaret etti, esnaflara hayırlı işler diledi.

Yatırımlar sürecek
İlk olarak AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret eden Başkan Yüce, burada İlçe Başkanı Mesut Ekrem ve teşkilat mensuplarıyla Akyazı’da hayata geçirilen yatırımları paylaştı. Daha sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Yüce, Akyazı muhtarlarıyla da bir araya geldi. Akyazı Belediyesini ziyaret eden, Belediye Başkanı Bilal Soykan ile görüşen Başkan Yüce, ilçedeki yatırımların devam edeceğini belirtti. Soykan ise, destekleri ve hizmetleri dolayısıyla teşekkür etti.

Asfaltsız grup yolu kalmayacak
İlçe teşkilatında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Hep birlikte çok güzel bir Akyazı inşa edeceğiz. Biz belediye başkanımızla her zaman ortak hareket ediyoruz. Akyazı’mızın gelişmesi için her şeyi yapacağız. Bizler dayanışma içerisinde hareket ederek çoğu eksiği çözüme kavuşturduk. Alt yapısından üst yapısına kadar her şeyi ilçemize kazandırmak adına durmaksızın çalışıyoruz. Akyazı’nın ihtiyaçlarını hiçbir zaman ötelemeyeceğiz. Bu 1 sene içerisinde asfaltsız olmayan grup yolu kalmayacak. Talep olanları yerine getirdik, yerine getirmeye de devam edeceğiz” dedi.

Yol bakım çalışmalarına 27 milyon 600 bin
“Akyazı’da 36 ayda yol bakım ve yapım çalışmaları için toplamda 27 milyon 600 bin lira yatırım yaptık. 69 kilometreye tekabül eden 95 bin 615 ton asfalt çalışması gerçekleştirdik. Akyazı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesini genişletiyoruz. Yıllık 9 milyon m3 atık su arıtacak ve 75 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak 36 milyon lira değerindeki projemizin çalışmaları tamamlanıyor. Harunusta ve Yunus Emre mahallelerinde yeni kanalizasyon hatları inşa ediyoruz. 14,5 kilometre kanalizasyon, 116,5 kilometre içmesuyu, 1,3 kilometre yağmursuyu hattını ilçemize kazandırdık” dedi.

Alanında Türkiye’de ilk
Şehrin tarımına Akyazı’da inşa ettiklerini Seracılık Mükemmeliyet Merkezi ile yeni bir soluk kazandırdıklarını belirten Başkan Yüce, “Kendi alanında Türkiye’de bir ilk olan projemiz ile yıl boyu üretim hedefliyoruz. Seracılık Mükemmeliyet Merkezi sayesinde üreticilerimize örnek olacak ve Sakarya’nın tarımsal üretimine farklı bir soluk kazandıracağız. Doğu Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle gerçekleştirdiğimiz projemiz ile topraksız tarım sistemi sayesinde şehrimizdeki tarıma elverişsiz alanların nasıl değerlendirileceğini ve üretime dâhil edilebileceğini hemşerilerimize göstereceğiz. Örtü altı üretim sayesinde hızlı ve erken üretim modelini üreticilerimize tanıtacak ve yılda birden fazla ürün alabileceğiz. Hastalıktan ari üretimin hangi koşullarda sağlanabileceğini gösterecek ve zayiatı ya da fireyi en aza indireceğiz” dedi.