Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, SUBÜ ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında sportif iş birliği protokolü imzalandı. Başkan Ekrem Yüce, “Protokolümüz ile birlikte şehrimizdeki tüm spor tesislerinde yıl boyunca devam eden eğitimler kurumlarımızın iş birliğiyle sürdürülecek, şehrimizin spor tesisleri ortak kullanım ile daha aktif ve etkin olacak” dedi. Vali Nayir ise “Karar alma ve uygulama süreçlerinde daha etkili sonuçlar almak için gelişen iş birliğine çok güzel örnektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Valiliği, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında sportif iş birliği protokolü imzalandı. Kırkpınar Sapancapark Otel’de gerçekleştirilen imza törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykaç ve basın mensupları katıldı. Programın sonunda İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 7.’si düzenlenen Helal Expo “TAŞPAKON World 7th Halal Summit Chefs Championship” yarışmasında kazandıkları bronz madalya dolayısıyla SUBÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri Yunus Emre Akma, Barış Şahinbay ve Nuri Şenyıldız’a plaket takdim edildi.

Bilgi beceriyle bütünleşecek
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "Üniversite olarak bilgiyi beceriyle bütünleştirmek ve iş dünyası ile işbirliği içerisinde bulunmak gibi bir misyonumuz var. Öğrencilerin bir dönem dahi olsa kendilerini geliştirmek açısından iş dünyası içerisinde yetişmelerini önemsiyoruz. Bununla birlikte Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin de mezun olduktan sonra hangi alanda çalışacaklarına karar verebilmelerine imkan sağlayacak eğitimleri pekiştirmeleri açısından işbirliği protokolü çerçevesinde bir ilki gerçekleştireceğiz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

“Şehrimize spor alanında değer katacak”
Şehrimize spor alanında değer katacak protokolü imzalamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce “Toplanmamızın ve protokol imzamızın asıl amacı bilindiği üzere teorik bilgilerle pratik bilgileri harman etmek. Üniversitemizdeki bilgi yükünü, pratik bilgileri ve buralardaki teorik bilgileri sanayi dalındaki bir takım iş yerlerinde pratiğe dönüştürmek olacaktır.   Bununla birlikte asıl bugünkü amacımız Valimiz Ahmet Hamdi Nayir himayesinde Sakarya’mızda İl Müdürlüğü uhdesinde çok çeşitli sportif faaliyet yapabilecek alanlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde değerlendirmek. Yani biz Valilik, Büyükşehir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu alanlarımızı tek bir çatı altında toplayarak her spora ulaşmak isteyen öğrencilerimizin, sporcularımızın bütün alanlarda bütün tesislerimizden istifade etmek adına ortak bir protokol imzalamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Protokolümüzün Sakarya’daki bütün gençlerimize ve Sakaryalılarımıza hayırlı olmasını temenni diyorum” dedi

“Başarıyı arttırmanın yolu işbirliğinden geçiyor”
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Faaliyetlerimizdeki başarıyı artırmanın yolunun işbirliği kültüründen geçtiğine inanıyoruz. Onun için her fırsatta ifade etmeye çalışıyoruz; merkezi yönetim, yerel yönetim, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinin yürüttüğümüz faaliyetlere olumlu tesiri olacaktır. Hem karar alma süreçlerinde hem de uygulama süreçlerinde daha net, daha etkili sonuçlar almak için bu işbirliğini geliştirmemiz lazım. Bugün burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Üniversitemiz, Belediyemiz ve Gençlik Spor İl Teşkilatımızın işbirliğinde yürütülen eğitimin hayata yansıması sağlayacak, başarıyı artıracak bir protokolle huzurlarınızdayız. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.