Büyükşehir Belediyesi, dünyayı ve yurdumuzu saran Korona Virüs salgını nedeniyle evde kalan vatandaşların sokaklardaki yokluğunda şehir kuşlarını unutmadı. Bu kapsamda belediye ekipleri 16 ilçede toplam 2 bin kilogram buğday yemi dağıttı.

Vatandaşlar ve esnaf tarafından beslenen şehir kuşları Korona Virüs nedeniyle insanların duyarlı davranarak evlerinden çıkmaması üzerine aç kaldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü, aç kalan şehir kuşları için merkezde ve 16 ilçede toplamda 2 bin kilogram buğday yemi dağıttı.

Hayvanlara birlikte destek olalım
Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Pek çok insanın ölümüne neden olan Korona Virüsü ile mücadele, tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de sürüyor. Evde kalan vatandaşlarımızın yokluğunu sokak canlılarına yansıtmamaya gayret göstereceğiz. Bu anlamda sokak kuşlarımıza merkezde ve 16 ilçemizde toplamda 2 bin kilogram buğday yemi dağıttık. Her canlının yaşam hakkını gözeten bir belediye olarak bu çalışmalara aralıksız devam edeceğiz. Evde kalan vatandaşlardan ricamız mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamalarını ve ekmek kırıntılarını balkon, cam kenarları ile kapı önlerine koymalarını rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.