Büyükşehir Belediyesi’nin Sapanca İstanbuldere Mahallesi’nde gerçekleştirdiği asfalt çalışmaları tamamlandı. Mahalle Muhtarı Abdullah Tıknas, “İstanbuldere yerli ve yabancı turislerin ziyaret ettikleri bir mahalle. Burası şehrimizin misafir odalarında biri. Yollarımızın asfaltlanması Sapancamıza değer katacaktır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi tarafından havaların elverişli duruma gelmesiyle başlayan sıcak asfalt çalışmaları şehrin dört bir yanında devam ediyor. Son olarak Sapanca’da çalışmalar gerçekleştiren ekipler İstanbuldere yolunu yeni bir görünüme kavuşturdu. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, asfalt çalışmaları ile mahalle ulaşımına rahatlık getirdiklerini ifade ederken; ekiplerin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren İstanbuldere Mahallesi Muhtarı Abdullah Tıknas, Büyükşehir Belediyesine hizmet için teşekkür etti.

Sözler yerine getirildi
Gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla teşekkür eden İstanbuldere Mahallesi Muhtarı Abdullah Tıknas, “Maalesef yollarımız çok sorunluydu bu konudaki taleplerimizi Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu yolların yapılacağı sözünü vermişti, bugün bu söz yerine getirildi Sapanca İstanbuldere mahallesi olarak Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. İstanbuldere yerli ve yabancı turislerin ziyaret ettikleri bir mahalle. Burası şehrimizin misafir odalarında biri. Yollarımızın asfaltlanması Sapancamıza değer katacaktır. Zeki Toçoğlu’na ve ekibine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum, güzel bir çalışma oldu” dedi

4 bin 700 metrelik güzergah
Sapanca ilçesinin mavi ve yeşilin buluştuğu doğasıyla Sakarya’nın turizm açısından en önemli değerlerinden birisi olduğunu söyleyen Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, “Asfalt sezonun başlaması ile birlikte ilçenin turistik açıdan en önemli noktalarından birisi olan İstanbuldere ulaşımına rahatlık getirmek için kollarımızı sıvadık. 4 bin 700 metrelik arterde başladığımız sıcak asfalt çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayarak yolu kullanıma sunduk. 4 bin 700 ton asfalt kullandığımız İstanbuldere’de yaşayan vatandaşlarımız ve bölgeyi ziyarete gelen misafirlerimiz için ulaşımı daha rahat bir hale getirdik. Sıcak asfalt çalışmalarımız programımız dahilinde 16 ilçe ve şehir merkezinde devam edecek” diye konuştu.