SAMEK Yeni Dönem Kayıtları Başlıyor

Kurslar dolu dolu geçecek
SAMEK’e olan ilginin gün geçtikçe arttığını belirten Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, tüm Sakaryalıları yeni sezonda açılacak olan kurslara katılmaya davet etti.  Aktürk, “13 -20 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını yapacağımız kurslarımız bu yılda her yıl olduğu gibi dolu dolu geçecek. Uzman eğitimcilerimiz tarafından 32 branşta verilecek olan kurslarımıza tüm Sakaryalıları bekliyoruz” dedi.  

Önemli bir boşluğu dolduruyor
Kursların Sakarya’da büyük bir boşluğu doldurduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “SAMEK kurslarımız Sakarya’da önemli bir boşluğu dolduruyor. Uzman öğretmenler tarafından verilen kurslarda eğitim alan binlerce kişi, kurs bitiminde aldıkları sertifikalarla iş başvurusu yapabiliyorlar. Böylelikle bireyler aldıkları eğitimlerle kazandıkları bilgi ve deneyimle sayesinde aile bütçesine katkı sağlayabiliyorlar” dedi.

 

Kursların sayısını artıracağız
Büyükşehir Belediyesi olarak bu merkezlerimizin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten İbrahim Aktürk “Kurslarımıza 7’den 70 ‘e herkes ilgi gösteriyor. Bugüne kadar kurslarımızdan 14 bin 700 Sakaryalı eğitim aldı ve bu sayı hızla artıyor. O yüzden her geçen gün bu kurslarımızın sayısını artıyoruz. Adapazarı merkezinin yanı sıra Büyükşehir sınırları içerisindeki ilçelerimizde de bu merkezlerimizi açıyoruz. Şu an için Sapanca ve Akyazı’da SAMEK kurslarımız var.  Bu kurslarımızın sayısını artırmaya devam edeceğiz” dedi.  

32 braşta açılacak
Sakarya Meslek Edindirme Kurslarında bu yıl 32 branşta kurslar açıldı. Açılacak kurslar şunlar: Ebru, Hat, Tezhip, Çini Seramik, Minyatür, Ahşap Boyama, Temel Giyim, Hazır Giyim, El Nakışı, Makine Nakışı, Mefruşat, Kurdele Nakışı, Brezilya Nakışı, Takı Tasarımı, Kırkyama, Stilistlik, Ev Aksesuarları, Güzel Konuşma ve Diksiyon,  Resim, Karakalem, Karikatür, Fotoğraf,  Bağlama, Gitar, Ney, Türk Sanat Müziği Korosu, Halk Oyunları, Bilgisayar İşletmenliği, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Almanca.

Müracaatların şahsen yapılacağı SAMEK kurslarının ayrıntılı bilgisi için tıklayınız