Büyükşehir Belediyesi “Sakaryamızın Geleceğini Birlikte Planlıyoruz” başlığıyla Sakarya’da bir ilki gerçekleştirdi. Düzenlenen dış paydaş çalıştayında kamu kaynaklarının doğru ve verimli kullanılması hedeflenerek şehre değer katacak 5 yıllık stratejik plan hazırlama çalışmalarına başlandı. Başkan Yüce “İnşallah doğayı ve insanı temel alan şehircilik vizyonumuzla nice önemli projeleri hayata geçireceğiz” dedi. Vali Nayir ise en güzel şeylerin Sakarya için olmasını gerektiği ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi “Sakarya’nın Geleceğini Birlikte Planlıyoruz” başlığıyla bir ilki gerçekleştirerek dış paydaş çalıştayı düzenledi. Çalıştay için dış paydaşlarıyla bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, marka şehir olma yolunda hızla ilerleyen ve gelişen Sakarya’nın 5 yıllık stratejik planının hazırlanması için çalışmaları başlattı. Bu kapsamda 5 bin vatandaşımıza yönelik şehrimizin her ilçesinde Vatandaş Memnuniyet Anketi, Web Anketi ve muhtarlara yönelik SEMOS modülü üzerinden anket çalışmaları yürütüldü. Aynı zamanda meclis üyelerine ve kurum personellerine uygulanan anketler iç paydaş analizi kapsamında değerlendirildi. Yapılan çalıştay doğrultusunda 11 tematik çalışma masası oluşturularak dış paydaşların her konuda fikir sahibi olması hedeflendi. Kurulan çalışma masalarında 29 kamu kurumu, 24 STK temsilcisi toplamda 250 kişi Sakarya’nın menfaatine yönelik kararlar ve problemlerine yönelik kesim çözüm önerileri için yoğun bir tempo ile çalışacak.

Birlik ve beraberlik içinde
SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Şehrin bir bütün olduğunu, geleceğimiz için çalışmalarımızın ne kadar faydalı olduğunu farkındayız. Bizler şehrimizi en iyi şekilde yönetmek için mücadele ediyoruz. Yerel yönetimler her zaman bir şehir için vazgeçilmez bir unusr olmuştur. Şehrimizin kalkınması ve büyümesi için hazırlanan bu Stratejik Plan Çalıştayı’nın öneminin farkındayız ve yapılacak olan tüm çalışmaların içinde bulunduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Bu birlik ve beraberlik içerisinde her zaman şehrimiz adına çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu çalıştay Sakaryamız için büyük bir önem taşımakta. İnşallah atacağımız her adım bizleri daha çok ileriye taşıyacaktır. Rabbim yapacağımız çalışmalarda bizlere kolaylık versin” sözlerine yer verdi.

Yükselişe geçeceğiz
SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Bugün burada Sakaryamız adına çok önemli bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Stratejik planlamayı sadece kurum için değil Sakaryamız adına bir gelecek kurmak için gerçekleştirmeliyiz. Şehrimizin belirli bir plan içerisinde ilerlemesine ve gelişmesine bu toplantı olanak sağlayacaktır. Yönetimlerimiz, kurumlar ile alakalı bir sorun olduğu zaman bu durumu çözmek için birlikte hareket etmelidir. İnşallah bu çalıştay ile birlikte 2020-2024 Sakaryamızın yükselişe geçeceği yıllar olacaktır. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı stratejik planında hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Takdire şayan toplantı
SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, “Stratejik Plan çalışmalarının Sakaryamız için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu bu çalıştayın takdire şayan bir yanı var. Bizler Dış Paydaş olarak gerçekleştirilecek çalışmalara katkı sağlayacağımız için onur ve mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin atacağı her adımda SUBÜ olarak destek vererek şehrimizin kalkınması için çalışmalara bizlerde ortak olacağız” dedi.

2 farklı yol
SAÜ Rektörü Fatih Savaşan, “Stratejik Planlamaların yapılma aşaması ben 2 farklı yol ile değerlendirmekteyim. İlk olarak ortak bir akıl ile şehrimizin önceliklerinin tespit edilmesi. İkinci olarak belirli kaynaklar oluşturarak şehrimize hizmet sunmak. Gerçekleştirilen bu toplantıda Üniversitemizin her alanında yapacağınız çalışmalara katkın sağlamak için gerekli adımları atacağız. Şehrimizin hızlı bir şekilde gelişip ilerleyebilmesi için en önemli yolun Staretik planlar olduğunun farkındayım. İnşallah yapılan bu çalıştay’ın bereketli sonuçları ebraberinde getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Önemli katkılar sağlayacağız
AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Sizlerle beraber bu ortamda bulunmaktan mutluluk duyuyoryıum. Bizler Sakaryamızın geleceği için nasıl daha emin adımlar atabiliriz, nasıl daha faydalı işler yapabiliriz her zaman bunları ele aldık. Stratejik Plan Çalıştayı doğrultusunda hep birlikte aldığımız kararlar sayesinde şehrimize çok önemli katkılar sağlamayı umut ediyorum. Çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Stratejik plan rehber olacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Stratejik plan bizim rehberimiz olacaktır. Bu rehberi her yönüyle, şehrin tüm kesimlerine dokunan, talepleri bir potada toplayan ve Türkiye’nin en yaşanabilir şehri olma hedefine, emin adımlarla ilerlemeye katkı sağlayacak şekilde hazırlayacağız. Bu kounda yatay mimari, doğayla iç içe şehir hayatı, trafik bilinci, kültürel anlamdaki öncü konumumuz, sportif faaliyetlerimiz ve sosyal politikalara yönelik hayata geçirdiğimiz, toplumumuzun her yönünü ve şehrimizi kuşatan projelerimizi dah çok ön plana çıkaracağız. Tüm bunlara ek olarak, şehrimizin turizmini yüksek seviyelere çıkarmak, tarım potansiyelini değerlendirmek, kent estetiğini geliştirmek ve ulaşıma yönelik önemli hamlelerde bulunmak öncelikli hedefimiz olacaktır. Ana hatlarını belirlediğimiz bu stratejik plan, ilerleyen dönemlerde ortaya çıkacak yeni fikirlere ve projelere de zemin hazırlayacaktır. Her türlü şaibeden uzak, şeffaf, mali yapısı sağlam ve kuşatıcı bir yönetim anlayışıyla şehrimizin sorunlarını çözüme kavuşturacağız. İnşallah doğayı ve insanı temel alan şehircilik vizyonumuzla nice önemli projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

İşbirliği bizim kültürümüzde var
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Çağımız işbirliği kültürünün geliştirilmesi, ekip anlayışının daha ileriye götürülmesi gerektiği, başarının burada aranması gerektiği bir çağ. Her fırsatta ifade etmeye çalışıyorum; merkezi yönetim, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle görev yapıtığımız alana çok daha güzel şeyleri kazandırabileceğimize dair kanaatimizi paylaşmak istiyorum. Burada da bunun güzel bir örneğini görüyoruz. İşbirliği kültürümüzde karar alma süreçlerinde daha isabetli kararlara ulaşabileceğimiz, uygulama süreçlerinde de daha etkili, verimli, hızlı hareket ederek başarılı uygulamalar yapabileceğimiz bir gerçektir. Buradaki çalışma konularına baktığımızda her konu birden fazla kurumu ilgilendirdiğini görüyoruz.  Ben bu çalışmaya destek veren bütün paydaşlara, bu çalışmayı başlatan başta Büyükşehir Belediyemize ve onun bu kıymetli personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum. En güzel şeylerin Sakaryamız için olması gerektiğine inanıyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.