Büyükşehir Belediyesi, yeni bir projeyle Sakarya’nın gençlerini daha iyi anlayacak ve çalışmalarına yön verecek. Gençlerin taleplerini dinlemek ve elde edilen veriler doğrultusunda yarının projelerini oluşturmak için SAÜ ile iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi’nin gençlik birimi GENÇMER arasında “Sakarya Gençlik Profili, Gençliğin Beklentileri ve Gençlik Hizmetlerinin Geliştirilmesi” projesi üzerine bir iş birliği protokolü imzalandı. AKOM’da gerçekleştirilen törende protokol Başkan Ekrem Yüce ile SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın imzasıyla hayata geçti. Sakaryalı, Türkiye’nin ve hatta dünyanın her yerinden Sakarya’ya gelen gençlere yönelik doğru hizmetler üretmek, gençleri en iyi şekilde ve beklentilerini karşılamak için hayata geçirilen bu protokol, üniversite ve belediye arasındaki bağları da güçlendirecek.

Gençlerin hayatına dokunacak projeler
İmza töreninde konuşan Yüce, gençleri anlamaya ve onların hayatına dokunacak projeler üretmeye önem verdiklerini belirterek Büyükşehir tarafından başlatılan ‘Genç Katılımlı Proje Atölyesi’ projesi hakkında bilgiler verdi. Bu proje sayesinde parlak fikirlerden çıkan 10 projenin seçilerek Sakarya’da hayata geçirileceğine dikkat çeken Yüce, genç fikirlere verilen önemin bu projeyle birlikte ön plana çıkacağını ifade etti. Yüce, “Gençleri anlayabilmek ve gençliğin beklentilerini yerine getirmek için gündüz-gece çalışacağız ve tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz” diye konuştu.

“Geleceğin mimari olacak gençlere yatırım yapıyoruz”
Yüce, “Spor, doğa, bisiklet, tarım, turizm, sanayi, eğitim, kültür ve sanat; çok şükür hepsi Sakarya’mızda var. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin sahip olduğu bu avantajları en iyi şekilde değerlendirmek üzere paydaşlarımızla istişare halinde bir dizi proje yürütüyoruz. Özellikle gençlerimizle birlikte ve gençlerimize yönelik projelerimizi çok önemsiyor ve bu konudaki çalışmalarımızın sayısını her geçen gün artırmaya gayret ediyoruz. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak önceliklerimizden birisi de geleceğin mimarı olan gençlere yönelik yatırımlar, düzenlediğimiz organizasyonlardır. Özellikle gençlerimizin spor, geleneksel sanatlar, kişisel gelişim, yaşam becerileri, kültür, sanat, eğitim ve teknoloji gibi konularda kendilerini geliştirmeleri için projeler üretiyoruz” dedi.

Büyükşehir’in gençlik projeleri
Büyükşehir’in gençlere yönelik hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi veren Başkan Yüce, “Özellikle Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünde 30’a yakın branşta 4000’e yakın sporcuyla şehrimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil ediyoruz. 5 sosyal gelişim merkezi, 15 SAMEK, Yaşayarak Öğrenme Merkezi, Yaşayarak Öğrenme Merkezi Macerapark, Alicanlar Konağı, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri gibi pek çok merkezde gençlerimizle birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Her ay onlarca konferans, tiyatro oyunu, konser ve etkinlik organizasyonu düzenliyoruz. Gençlerimizin ve STK’larımızın kültürel ve sanatsal etkinliklerinde yanlarında oluyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir, sözü gençlere bıraktı
Yüce, gençlerin ürettiği 10 projenin hayata geçirileceği Büyükşehir Genç Katılımlı Proje Atölyesi’ni anlatırken,  “Gençlere yönelik yürüttüğümüz projelerden biri de Genç Katılımlı Proje Atölyesi çalışmasıdır. Proje ile şehrimize dair projesi olan gençlerimizle bir araya geliyor ve hemşerilerimizin oylamasıyla gençlerimizin projelerini hayata geçiriyoruz. Gençlerimiz Sakarya için hayalini kurdukları fikirlerini projelendiriyor ve bizlere sunuyor. Bu projeler içerisinde gençlerin olduğu bir jüri tarafından değerlendiriliyor ve ilk 10 proje belirleniyor. Bu 10 proje, internet üzerinden hemşerilerimizin oyuna sunuluyor. Hemşerilerimizin seçtikleri projeyi sahibiyle birlikte hayata geçiriyoruz. Yine ilk 10’a girmeyi başarmış projelerimizi ödüllendiriyoruz. Genç fikirlerin ürettiği 10 projeyi hayata geçirip onların fikirlerine verdiğimiz önemi göstereceğiz. Gençleri anlayıp, onların beklentililerini yerine getirecek projeler için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Bu şehrin geleceğine gençler yön verecek” şeklinde konuştu.

“Üniversitemiz ile birlikte harekete edeceğiz”
SAÜ ile imzalanan protokol ile birlikte üniversite ve belediye arasındaki iş birliğini artıracaklarını kaydeden Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yapacağımız işbirliği protokolü sayesinde gençlerimiz için yürüttüğümüz çalışmaların sayısını artıracak ve üniversitemiz ile birlikte hareket edeceğiz. Yürüteceğimiz çalışma ve faaliyetlerle; gelişim dönemlerinin en kritik aşaması sayılabilecek gençlik döneminde kardeşlerimizle bir araya gelecek ve onların projeleriyle şehrimizin geleceğine yön vereceğiz. Gençlere yönelik daha doğru hizmetler üretebilmek, gençleri anlayabilmek ve gençliğin beklentilerini bilerek projeler üretmek için gündüz gece elimizden gelen tüm imkânları seferber ediyoruz. Bu manada üniversitemiz ile imzaladığımız projemizin gençlerimize, üniversitemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Gençlikten çok ümitliyiz”
SAÜ Rektörü Savaşan ise, “Belediye ile paydaşı olduğumuz değerli bir işbirliğinin startını veriyoruz. Üniversitemizin en genç merkezlerinden bir tanesi olacak. Gençlik tabiri caizse geleceğimizdir. Gençler ile ileri doğru atılan oka, hafızayı birikimi ise yaya benzetiyoruz. Bizim tecrübelerimizden faydalanmaları gerekiyor. Gençlere ayak uydurarak geleceği inşa etmeliyiz. Geleceğe yönelik hayallerini veri olarak ortaya koyacağımız bir proje olacak. Geleceği inşa etmek adına önemli adımlar atacağız. Verileri toplayıp geleceğe yönelik somut adımlara vesile olacağız. Büyükşehir belediye başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum. Gençlikten ve gelecekten ümidimiz büyük, buna inanıyoruz” dedi.