Mimarlar Odası Sakarya Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulunda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mızın en önemli özelliğinden birisi de yatay mimariye verdiğimiz önemdir. Sizler bu önemin mimarlarısınız. Şehrimizin daha da güzelleşmesi için çabalıyorsunuz. Hepinize şehrimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Mimarlar Odası Sakarya Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen genel kurulda Başkan Yüce’nin yanı sıra SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Özden, Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, oda üyeleri ve davetliler yer aldı. Yüce, genel kurulun hayırlı olmasını temenni etti.

Yatay mimariye verilen önem
Genel kurulun Sakarya’ya ve oda üyelerine hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Hepinizin bildiği gibi Sakarya’mızın en önemli özelliğinden birisi de yatay mimariye verdiğimiz önemdir. Sizler bu önemin mimarlarısınız. Bu anlamda yaptığınız iş çok kıymetli ve takdire şayandır. Şehrimizin daha da güzelleşmesi için çabalıyorsunuz. Hepinize şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak odalarımızın, esnaflarımızın, hemşerilerimizin kısacası şehrimizde yaşayan herkesin huzurunu, refahını çok önemsiyoruz. Birlik ve dirlik içinde sorunlarımızı her zaman beraber çözmeye gayret ediyoruz” dedi.

Mimarlar medeniyetimizin en önemli unsurlarındandır
Başkan Yüce, “Yaşam içinde sürekli farklılaşan koşullar çerçevesinde hayatımızı etkileyen pek çok unsur olsa dahi sizler şehrimizin sosyal yapısında önemli bir yere sahipsiniz. Hepinizin bildiği gibi dünya giderek kültürel bir çoraklaşmaya maruz kalıyor. Ancak bizim geçmişten gelen birikimimiz ve gelecek için olan tasavvurlarımız ile bu çoraklaşmaya karşı mücadele ediyoruz. Bizler büyük medeniyetlerin mirasçılarıyız. Sahip olduğumuz bu miras bize güçlü olmayı, medeniyetimizi müdafaa etmeyi, kültürümüzü korumayı öğütlüyor. Mimarlarımız bu medeniyetin en önemli unsurlarındandır. Bu sebeple yaptığımız iş çok kıymetlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak her daim sizlerin yanında olduğumuzu ifade ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Hayırlı olsun temennisi
SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını temenni ederek, seçimin ardından göreve gelecek yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi.