Sakarya’da Avrupa Hareketlilik Haftası bir dizi etkinlikle geçecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği koordinasyonu Bisikletliler Derneği Sakarya Şubesi ile Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği iş birliğiyle 16-22 Eylül tarihleri arasında ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bir dizi etkinliklerle kutlayacak. 2002 yılından bu yana her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilen etkinliğin bu yıl ki teması ‘Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik’ olacak.

Hareketlilik haftası spor ve egzersiz programı ile başlayacak
Bu yıl ‘Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik’ temasıyla gerçekleştirilecek hareketlilik haftası etkinlikleri 16 Eylül Perşembe günü İl Ormanı Tabiat Parkı’nda düzenlenecek spor ve egzersiz programı ile başlayacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilecek spor ve egzersiz programı saat 10.00’da başlayacak. Hareketlilik haftasının ikinci programı 17 Eylül Cuma günü Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde saat 16.30’da düzenlenecek çocuklar için güvenli sürüş eğitimi etkinliği ile devam edecek.

Hafta sonu ayak tenisi, Salı günü ise yarışmalar
Hareketlilik haftası etkinlikleri hafta sonu ise ‘Ayak Tenisi Türkiye Kupası Sakarya Elemeleri’ ile devam edecek. 18 Eylül Cumartesi ve 19 Eylül Pazar günleri saat 10.00’da başlayacak eleme mücadeleleri Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri’nde gerçekleşecek ve tüm halka açık olacak. Hafta sonu gerçekleşecek ayak tenisi etkinliklerinin ardından hareketlilik haftası 20 Eylül Pazartesi günü Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek sabah sporu ve egzersiz programı ile devam edecek. 21 Eylül Salı günü ise ‘Satranç-Masa Tenisi-Bisiklet Simülasyon Etkinlikleri ve Yarışmalar’ programı Bisiklet Mola Kıraathanesi’nde düzenlenecek. Saat 16.30’da başlayacak etkinlikler tüm vatandaşlara açık olacak.

Şehir turu ile hareketlilik haftası son bulacak
Bu yıl ikincisi düzenlenecek ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinlikleri 22 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek şehir turu ile son bulacak. Her yıl 22 Eylül’de kutlanan ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ kapsamında düzenlenecek şehir turu Yeni Cami’den başlayacak, Bulvar ve Çark Caddesi istikametinden devam edecek şehir turu Millet Bahçesi’nde son bulacak. Saat 11.00’da başlayacak şehir turuna tüm vatandaşlar davet edilirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tüm Avrupa’da, ülkemizde ve şehrimizde hareketlilik haftası boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle hareketli yaşama farkındalık oluşturulacağı ifade edildi.