Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle bayrama hazırlandı. Kent genelindeki mezarlıklar, park-bahçeler temizlendi, sosyal alanlar yoğun ziyarete hazır hale getirildi. Öte yandan belediyenin tüm nöbetçi birimleri vatandaşın mağduriyet yaşamaması için 7/24 görev başında olacak. Başkan Yüce, “Sakarya’da 7/24 esasıyla, gündüz gece demeden vatandaşlarımızın bayramı huzurla geçirmesi için çalışacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı için tüm hazırlıklarını yaptı. 2 Mayıs Salı günü için kentin her bir noktası hazırlandı. 1000’den fazla mezarlıkta çim biçme ve temizlik işlemi yapıldı. Ayrıca, kent genelindeki tüm sosyal donatı alanları yoğun şekilde ziyaret edileceği bayram günleri için planlandı. Ayrıca, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için belediye içindeki tüm birimler nöbet planlamasını yaptı. 3 gün sürecek bayram boyunca ALO153 danışma hattı vatandaşların taleplerine cevap verecek. Şehir genelindeki tüm belediye işletmesindeki tesisler de tam kadroyla hizmet edecek. Gerekli tüm hazırlıkların yapıldığı ve tedbirlerin alındığını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm birimlerin 7/24 görev başında olacaklarını belirtti.

 

“Her alanda teyakkuzdayız”

Sahada, kurum içinde ve tüm görev alanında personelin teyakkuz halinde olacağını söyleyen Yüce, “Sahada, kurumda, şehrin her bölgesinde ekiplerimiz bayram boyunca teyakkuzda olacak. Bizler vatandaşlarımızın hayatını, özellikle milli ve manevi günlerde en rahat şekilde sürdürebilmeleri için tedbirlerimizi büyük bir hassasiyetle alıyoruz. Rahmetle, bereketle geçen ve mağfiretle sonlanan mübarek bir ayın sonunda bizleri bayrama kavuşturan Allah’ımıza hamdolsun. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerine gerekli talimat verildi. Telefonun ucunda ALO153 hattımız bekliyor. Her bir sokakta ulaşımı sağlayan araçlarımız, kentin her noktasında sahada görevli personelimiz olacak. Sakarya’da 7/24 esasıyla, gündüz gece demeden vatandaşlarımızın bayramı huzurla geçirmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Ücretsiz ulaşım, mezarlık seferleri ve sosyal alanlar

“16 ilçede ve kent merkezindeki mezarlıklarımız temizlenerek ziyaretlere hazır hale getirildi. Parklarımız, bahçelerimiz, meydanlarımız ve doğanın kalbindeki tesislerimiz ve tüm sosyal alanlarda bu işlemler tamamlandı. Sakarya’mız bayramı yaşamaya, en güzel şekilde geçirmeye hazır. Ulaştırma hizmetimiz tam kapasite çalışacak, cenaze hizmetlerimiz 24 saat boyunca devam edecek. Bayramın ilk günü ücretsiz ulaşım sağlayacak, aynı zamanda Demokrasi Meydanı’ndan mezarlıklara ücretsiz seferler düzenleyeceğiz. Bunların yanında kentin tüm bölgelerinde camilerden aldığımız vatandaşlarımızı mezarlıklara taşıyacağız. Gündüz-gece demeden halkımızın hizmetine koşan bir belediyecilik düsturu ile tüm Sakarya’mızın bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum”

 

Nöbetçi ekipler teyakkuzda
Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli alanlarında hizmet sunacak nöbetçi birimler vatandaşların bayram süresince mağduriyet yaşamamaları için görevde olacak. Tüm vatandaşlar, Alo 153 Çözüm Masasını arayarak 7/24 isteklerini ve şikâyetlerini bildirebilirler. Cenaze hizmetleri için Alo Cenaze 188 numaralı telefonu, içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili sorunları için ise Alo Su Arıza 185 hattı aktif olacak. Büyükşehir Haber Merkezi 277 54 54 numaralı telefon üzerinden hizmet sunacak. Vatandaşlar Ulaşım Dairesi ile ilgili Hareket Amirliği’nin 277 54 23 numaralı telefonu üzerinden dilek ve isteklerini iletebilecek. Yangın ihbarları içi Büyükşehir İtfaiyesi’ne Alo 112 numaralı telefon üzerinden ulaşım sağlanabilecek.