‘Dengeli Beslen, Sağlıklı Yaşa’ konulu konferansta konuşan Uzm. Dr. Gürkan Kubilay, “Sağlıklı zayıflamanın en önemli konularından biri bir anda çok fazla kilo vermemektir. Çünkü hızlıca verilen bu kilolar daha sonra geri alınabilir. 100 kiloya kadar olan kişiler ayda 2-2,5 kilo; 100 kilodan fazla olan kişiler ise 3-3,5 kilo vermelidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Dengeli Beslen, Sağlıklı Yaşa’ konulu konferans gerçekleştirildi. AKM’de düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, sağlıklı zayıflama ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Renkli görüntülerin de yaşandığı programda Dr. Kubilay, katılımcılardan bazılarını sahneye davet ederek temel egzersiz hareketleri ile ilgili uygulamaları eğitim sundu.

Obez Oranı Yüzde 20’lerde
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, “Günümüzde obezite büyük bir sorundur. Amerika’da zayıflamak için yılda yaklaşık 150 milyar dolar para harcanıyor. 1980’lerde yüzde 5 olan obezlik oranı günümüzde, yani 35 yıl sonra, yüzde 20’lere gelmiştir. Normal bir insan yemek yedikten sonra belki 5-10 dakika kadar uykusu gelir. Bu baygınlık hissi bundan uzun sürüyorsa, acıktığınızda elinizin titremesi fazla ise, eliniz terliyorsa, çarpıntıda buna eşlik ediyorsa, gece kalktığınızda yemek yeme ihtiyacı oluyorsa ve bu bulgulardan en az ikisi sizde varsa tedavi edilmeniz gerektiği anlamına gelir” dedi.

Herkes İçin Farklı Diyet
Kubilay açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Herkesin kilo verme sistemi farklıdır. Bunları belirlemek için kişilere ayrı ayrı psikolojik ve biyolojik testler yapılır. Yiyerek zayıflamayı öğreneceğiz, aç kalarak değil. Herkesin metabolizması farklı olduğu için kişinin metabolizmasına göre beslenme düzeni ayarlıyoruz. Kilo vermemizi sağlayan şey metabolizmadır. Sağlıklı zayıflamanın en önemli konularından biri bir anda çok fazla kilo vermemektir. Çünkü hızlıca verilen bu kilolar daha sonra geri alınabilir. 100 kiloya kadar olan kişiler ayda 2-2,5 kilo; 100 kilodan fazla olan kişiler ise 3-3,5 kilo vermelidir” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen programın sonunda Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sarı, Dr. Kubilay’a teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti.