Büyükşehir Akademi Pratik Sinema Atölyesi öğrencileri tarafından senaryosunun yazıldığı ve çekimlerinin gerçekleştirildiği ‘Anahanım’ ve ‘Efsane’ kısa filmlerin gala gecesinde konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Yeni projelerimiz ile sinema dolu günlerde bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Akademi Pratik Sinema Atölyesi öğrencileri ilk filmlerini kültür sanat dostlarının beğenisine sundu. Senaryosunun tamamı akademi öğrencileri tarafından yazılan ve çekimleri gerçekleştirilen kısa filmler için OSM’de gala gecesi düzenlendi. Programa Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni Suat Köçer, atölye öğrencileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Özgün Dersler
Programın açılış konuşmasında söz alan İbrahim Aktürk, 2010 yılından bu yana hizmet sunan Büyükşehir Akademi’nin branş çeşitliliği ile özgün derslere sahip olduğunu vurguladı. Aktürk, “Entelektüel birikime katkı sağlamak için kapılarımızı siz değerli hemşerilerimize açtık. Bugün bizzat Pratik Sinema Atölyesi öğrencilerimizin ürünü olan iki kısa filmi izlemek, duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak için bir araya geldik. Değerli hocalarımıza teşekkür ediyor, sinema dolu günler diliyorum” diye konuştu.

Köçer’den Büyükşehir’e Teşekkür
Pratik Sinema Atölyesi eğitmenlerinden Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni Köçer ise, “Sinema bizim gönüllerimizi, hayallerimizi kapsayan bir alandır. Sinema insan ruhunu ve zihinleri çok farklı alanlara götürebilen bir sanattır. Sinema bizi daha aşkın bir duygu iklimine götürebiliyor. Bu yüzden sinemanın yaşaması gerekiyor. Sinemaya ve sinema eğitimine değer verdikleri için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Anahanım ve Efsane
Açılış konuşmalarının ardından akademi öğrencileri tarafından senaryosu yazılan ve çekimleri gerçekleştirilen ‘Anahanım” ve ‘Efsane’ kısa filmleri kültür sanat dostları ile buluştu. Özgün senaryoları ile dikkat çeken filmler sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. Programın devamında Pratik Sinema Atölyesi’nden mezun olan öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.