O'nun İzinde Bereket VardırO'nun İzinde Bereket VardırO'nun İzinde Berek

Asr-ı Saadette Aile Hayatı
İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Söğütlü’de yaşayan vatandaşların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı “Asr-ı Saadet’te Kadın ve Aile Hayatı” konulu sohbetinde, “Peygamber Efendimiz Hz. Hatice ile evlenmiş ve zengin bir kadınla evlendiği Hz. Halime’nin kulağına çalınmıştı. Peygamber Efendimizden sonra Hz. Halime’nin köyüne bir kuraklık daha çöktü. Hayvanlar açlıktan ölüyor, çocuklar sabahlara kadar ağlıyordu. Hz. Halime annemiz, kocasına; “Hz. Muhammed zengin bir hanımla evlenmiş kapısına gitsek belki bize bir şeyler veririr” diyecek. Daha sonra kapısında duracaklar, kapısını çalacaklar. Kapıyı açanlar Peygamberimize, dışarıda yaşlı iki insan var, senin annen ile baban olduğunu söylüyorlar diyecek. Peygamberimizin yüreğine ateş düşecek. Bu benim annem Halime’dir o zaman diyecek, sütannemdir. Yıldırım gibi, rüzgar gibi koşacak Hz. Peygamber. Evinde 4 yıl kalmış, çocukluk yıllarını geçirmiş sütannesinin ellerine kapanacak. Peygamber Efendimiz 40 deve yükü ile erzak verecek kendilerine. Hz. Halime annem; “Şu çocuğu görüyor musun? Ne iyi etmişiz de Hz. Muhammed’i süt evlat olarak yanımıza almışız değil mi? çocukken de bereketliydi, şimdi de nasıl cömert gördün mü oğlumuz?” Hz. Muhammed’in peşine düşenler, onun izinden gidenler; inanın boş dönmeyeceksiniz” diye konuştu.

Özcan’dan teşekkür
Programın ardından Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Özcan, “İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu Hocamızı ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Kendisine ve bu buluşmayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.