Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yatırımlar bu kez 6 bin 700 kilometre uzaklıktaki Nijerya’nın ilgi odağı oldu. Başkan Yüce, “Sakarya tükettiğinden fazlasını üreten, üretim kültürü her geçen gün daha da gelişen bir şehirdir. Yatırım fırsatlarının en gözde şehirlerinden biriyiz. Biz Nijerya ile Sakarya arasında kurduğumuz gönül köprülerinin yanı sıra ticari ve ekonomik alanlarda da iş birliğine hazırız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler küresel pazarda ilgi odağı olmaya devam ediyor. Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Büyükşehir bürokratları ve Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu temsilcileri ile Nijerya heyetini ağırlayan Başkan Yüce, misafirlere ilk gün Sakarya Park, Millet Bahçesi, Uçak Kıraathanesi ve Adasu HES tesisini gezdirdi. Başkan Yüce, daha sonra Nijerya’dan gelen Bakan yardımcıları ve komisyon üyeleri ile SATSO Başkanı Akgün Altuğ’u ziyaret etti. Burada iş insanları ile iş birliği fırsatları masaya yatırıldı.

Kendine yeten ve üreten Sakarya
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Sakarya’nın sanayi ve teknoloji yönünden ne denli bir potansiyeli olduğunu son ihracat rakamları bir kez daha ortaya koydu. 81 vilayetin bulunduğu ülkemizde Sakaryamız ihracatta 7. sırada yer alıyor. Dünya markalarının bir kısmı şehrimizde üretim yapıyor. Ticaret ve sanayi odasına bağlı 17 bin işletme ve aktif olarak 7 organize sanayi bölgemiz var. Tarım arazilerinin dışındaki alanları nitelikli sanayi ile buluşturmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü Sakarya tarım şehri olduğu kadar aynı zamanda bir sanayi şehridir. Sakarya tükettiğinden fazlasını üreten bir şehirdir. Yatırım fırsatlarının en gözde şehirlerinden biriyiz. Biz Nijerya ile Sakarya arasında kurduğumuz gönül köprülerinin yanı sıra ticari ve ekonomik alanlarda da iş birliğine hazırız” dedi.

Gerekli teşvikleri sağlayacağız
SATSO’da iş insanları ile bir araya gelen heyet adına söz alan Nijerya Yatırım Ajansı CEO’su Aminu Süleman Takuma, “Türk yatırımcıları Nijerya’ya yatırım yapmaya davet ediyorum. Bunun için gerekli teşvikleri sağlayacağız. Bu yıl bitmeden Sakarya’ya tekrar geniş bir iş grubu heyeti ile geleceğiz” dedi. SATSO Başkanı Altuğ, Nijerya ile ciddi bir ticaret hacmine sahip olunduğunu ifade ederek, iş birliğinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

“Doğanın gücünden faydalanıyoruz”
Yüce, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte ADASU HES’i ziyaret etti. Burada gerçekleştirilen enerji üretimine ilişkin bilgiler paylaşan Yüce, doğanın gücünden en iyi şekilde faydalanmaya gayret ettiklerini ve yenilenebilir enerji üretimi adına yeni projelerin de adım adım ilerlediğini kaydetti. Yüce, 55 bin metrekare alan üzerinde güneşten enerji üretimi için çok özel bir yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Alternatif sosyal yaşam alanları oluşturuyoruz
Başkan Yüce, Nijerya heyeti ile birlikte şehre kazandırılan sosyal yaşam alanlarını ziyaret etti. Sakarya Park içerisinde kısa süre önce hizmete alınan Lunapark’ta farklı bir deneyim yaşayan heyet, daha sonra Millet Bahçesi, Uçak Kıraathanesi ve Ters Ev de incelemelerde bulundu. Yüce, Sakarya’da vatandaşların sosyal yaşamlarına çeşitli alternatifler ürettiklerini ifade ederek, vatandaşların bu çalışmalara yoğun bir ilgisinin olduğunu da dile getirdi.