Büyükşehir Belediyesi Melen Botanik Vadisi üzerinde 2 kilometrelik yürüyüş yolu inşa edecek. 20 Nisan Salı günü proje için ihaleye çıkacaklarını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Bölgenin tercih edilmesini sağlayacak bir adım daha atıyor, hemşehrilerimize tıbbi ve aromatik bitkilerin güzelliği ile deniz manzarası eşliğinde yürüyüş yapma imkanı sunuyoruz. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğa, 4 buçuk metre genişliğe sahip olacak yürüyüş yolu inşa edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kaynarca, Karasu ve Kocaali sınırlarında yer alan ve Melen İsale Hattı üzerinde 70 kilometre uzunluğa sahip olan Melen Botanik Vadisi’nin tercih edilmesini sağlayacak yeni bir proje için ihaleye çıkıyor. Atıl vaziyette bulunan alanda yaklaşık 2 milyon bitki dikimi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bölgede 2 kilometre uzunluğa ve 4 buçuk metre genişliğe sahip olacak yürüyüş yolu inşa edecek. Projenin yapımı için ise 20 Nisan Salı günü ihale gerçekleştirilecek.

Melen Botanik Vadisi’ne 2 kilometre yürüyüş yolu
Melen isale hattı üzerinde yer alan atıl alanı cennet vadisine dönüştürmek için harekete geçtiklerini ve bölgede kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “70 kilometre uzunluğa sahip vadiyi tıbbi ve aromatik bitki üretim alanına dönüştürmüştük. Lavanta, adaçayı, biberiye, kekik, ıhlamur, akasya, defne, kuşburnu gibi yaklaşık 2 milyon bitkinin dikimini gerçekleştirmiştik. Şimdi ise bölgede hemşehrilerimize tıbbi ve aromatik bitkilerin güzelliği, deniz manzarası eşliğinde yürüyüş yapma imkanı sunacağız. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğa, 4 buçuk metre genişliğe sahip olacak yürüyüş yolu inşa edeceğiz. İnşallah 20 Nisan Salı günü yapım ihalesine çıkacak ve projemizi hızla tamamlayacağız. Melen Botanik Vadisi inşallah çeşitli sosyal yaşam alanları, şehir ortamında uzakta sessizlik ve sakinliğiyle vatandaşlarımızın tercihleri arasında yer alacak” dedi.

Doğal yaşam alanı olacak
Salgın dolayısıyla vatandaşların doğaya olan yönelişlerinin çok daha fazla olduğuna her fırsatta dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, “Bugün tüm dünyayı etkisi altına alan ve 1 yılı aşkın süredir etkisini sürdüren salgın, doğanın kıymetini gözler önüne serdi. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak doğal yaşam alanlarına yönelik yatırım ve hizmetlerimize ağırlık verdik. Melen Botanik Vadisi de denizin maviliği ile doğanın yeşilini bir arada hemşehrilerimize sunacak. Aynı zamanda üretim ile de ekonomiye katkı sunacağız. Kısa süre içerisinde de yapacağımız tanıtım programıyla bölgedeki faaliyetlerimizi detaylıca kamuoyuyla paylaşacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.