Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en iyi mehteran takımlarından bir tanesi olan Kent Orkestrası her hafta gösterilere başladı. Ekip, Çark Caddesi'nde tam kadro gösteri yapan mehteran, 'Ölürüm Türkiye', 'Fetih Marşı', 'Çırpınırdın Karadeniz' performanslarıyla vatandaşlara gözyaşı, gurur ve coşkuyu bir arada yaşattı. 20 kişilik takım Başkan Yüce'nin talimatıyla her cuma farklı noktalarda gösteri yapma kararı aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sanatta, kültürel etkinliklerde ve sosyal alanda çalışmalarına yenilerini ekliyor. Şehri yansıtan gelenekleri, şehrin kimliği haline gelen değerleri ve Sakarya'nın sembollerini ön plana çıkarmak için yoğun çalışan Büyükşehir, özellikle pandemi sürecinde birbirinden uzaklaşmak zorunda kalan vatandaşları yaz sezonunda birbirinden harika programlarda buluşturdu. Bu organizasyonlar bazı günler halk konser, bazı bazı dönemler çocuk oyunları ve bazen ise adrenalin duygusunun en üst seviyelerde olduğu bisiklet, otomobil ya da farklı alanlardaki bir müsabaka oldu.

Başkan Yüce talimat verdi
Yaz etkinliklerinin başladığı günden bu yana sayısı belki de yüzbinleri bulan bir vatandaş grubu misafir edildi. Başkan Ekrem Yüce şimdi kent merkezinde farklı bir hava oluşturacak programın talimatını verdi. Türkiye'nin en profesyonel ve başarılı mehteran takımlarından bir tanesi olan Büyükşehir Kent Orkestrası, bando ve mehteran gösterileri yapılması, halkla iç içe programlar gerçekleştirilmesi konusunda program oluşturdu. Sakarya’nın sembol olan muhtelif noktalarında her hafta cuma günü saat 17.30'da program yapılması kararlaştırıldı.

Vatandaşlar duygulandı
Başlatılan etkinlik kapsamında bir hafta bando, bir hafta ise mehteran gösterisi yapılacağı belirtildi. Etkinliğin ilk haftasında Çark Caddesi'nde vatandaş bir araya gelen orkestra köz, zil, nakkare, zurnazen, trompet, cevgen, sancak ve zırh görevlilerinden oluşan mehteranla unutulmaz bir performans ortaya koydu. Ölürüm Türkiyem, Fetih Marşı, Ceddin Deden, Çırpınırdın Karadeniz gibi parçaları etkileyici bir yorumla icra etti. Caddedeki bu etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar etkinlik sırasında gurur, gözyaşı ve coşku duygularını bir arada yaşadı.

Tüm vatandaşlarımız davetlidir
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Başkanımız Ekrem Yüce'nin talimatıyla Türkiye'nin en iyi orkestralarından bir tanesi olan Kent Orkestramızı her hafta vatandaşlarımızla buluşturma kararı aldık. Her programda şehrimizi ve zaman zaman ülkemizi temsil eden, geleneğimizin önemli bir parçası olan mehteranımız her Cuma farklı noktalarda saat 17.30'da vatandaşlarımızla buluşacak. Sakarya'mıza hayırlı olsun" denildi.