Sapanca Mahmudiye’de gerçekleştirilen sıcak asfalt serim işlemlerinin sona erdiğini açıklayan YOLBAK Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, “Sapanca’nın turizm açısından önemli bir noktası olan Mahmudiye’ye ulaşımı daha güvenli ve konforlu bir hale getirdik. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın şehir genelinde gerçekleştirdiği sıcak asfalt serim işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda ekiplerin son olarak Sapanca Mahmudiye Mahallesi’ni sıcak asfaltla buluşturduğu bilgisini veren YOLBAK Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, son dönemlerde turizmin canlılık kazandığı Mahmudiye Mahallesi’ne ulaşımın artık daha kolay olduğunu ifade etti. Mahalle Muhtarı Namık Arapoğlu ise hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

4 bin ton sıcak asfalt
Sıcak asfalt sezonun başlamasıyla birlikte Sapanca’da da önemli güzergahlarda çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Akbulut, “İstanbuldere ve Balkaya Mahallelerinde toplam 7 bin 700 metrelik güzergahı sıcak asfaltla buluşturduk. Ekiplerimiz kısa süre önce ise Mahmudiye Mahallesi’nde başladıkları çalışmaları tamamladılar. Bu çalışmalar kapsamında 3 bin 800 metrelik güzergahta 4 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Böylece Sapanca’nın turizm açısından önemli bir noktası olan Mahmudiye’ye ulaşımı daha güvenli ve konforlu bir hale getirdik. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Sapanca turizminin yüzde 30’u
Yenilenen güzergahla ilgili açıklamalarda bulunan Mahmudiye Mahallesi Muhtarı Namık Arapoğlu, “Mahallemiz çok eski bir yerleşim yeri. Yaklaşık 150 yıldır kurulu bir köy olma özelliğini taşıyor. Mahallemizin en önemli geçim kaynaklarından birisi turizm. Bu yönümüzle Sapanca’nın yüzde 30’luk turizm potansiyelini karşılıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bize getirmiş olduğu bu hizmetten oldukça memnunum. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bize bu imkânları sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bizim burada amacımız vatandaşa hizmet etmektir. Büyükşehir Belediyesi de elinden gelenin en iyisi yapmaktadır” ifadelerini kullandı.