Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı denetim ekipleri toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlere devam ediyor. Ekipler kurallara uymayan bir toplu taşıma aracının ruhsatını geçici olarak iptal etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı denetim ekipleri toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlere devam ediyor. Denetim ekipleri toplu taşıma araçlarının yönetmeliklere ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına uygun çalışmaları denetleyerek koronavirüs salgının yayılmasını engelleyecek maske, sosyal mesafe, temizlik ve Kart54 kullanımı konularının titizlikle takibini gerçekleştiriyor. Ekipler düzenli denetimlerin yanı sıra Alo 153 Çağrı merkezine iletilen talep ve şikayetler doğrultusunda işlemler gerçekleştiriyor.

Kurallara uymayanlara gerekli cezai işlem uygulanıyor
Konu ile ilgili Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafınca yapılan açıklamada, “Toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerimizi düzenli olarak gerçekleştirmeye devam ediyor, yönetmeliklere ve İl Hıfzıssıhha kurulu kararlarına uygun çalışma gerçekleştirmeyenlere gerekli cezai işlemi uyguluyoruz. Bu kapsamda 65 yaş üstü ve engelli yolculara uygun olmayan davranışlar sergileyen ve şikayetleri tekrarlayan Korucuk Özel Halk Otobüsü hattındaki bir aracın ruhsatı geçici olarak iptal edilmiştir. Yolcularımızın daha sağlıklı yolculuk geçirmeleri adına gerçekleştirdiğimiz denetimlerimize aralıksız devam edeceğiz. Kurallara uymayan toplu taşıma araçları ile ilgili gerekli cezai işlemi uygulayacağımızı belirterek bu hususta tüm toplu taşıma aracı sahiplerinin kurallara riayet etmeleri önemle rica ederiz” denildi.