Büyükşehir Belediyesi, Kaynarca-Karasu ilçelerinde toplamda 36 kilometreyi kapsayan güzergâhta ilk asfalt serim işlemini gerçekleştirdi. Asfaltlama işlemlerinin sonunda bölgenin trafiğini rahatlatacak ve çehresini yenileyecek grup yolu vatandaşların hizmetine sunulacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin kuzeyindeki asfalt çalışmalarına start verdi. Kaynarca ve Karasu ilçelerini kapsayan çalışmalarda Kalburcu, Eğrioğlu, Akbaşlı, Müezzinler ve Okçular mahallelerini kapsayan grup yolunda asfalt serim işlemi başladı.

36 kilometre yol yenilenecek
Kırsal bölgelerde daha güçlü bir ulaşım ağı için planlamalar dâhilinde asfalt serim işlemlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Karasu ve Kaynarca ilçelerinde 36 kilometrelik güzergahı 52 bin 500 ton asfalt sıcak asfalt kullanarak baştan aşağı yenileyecek.

52 bin 500 ton sıcak asfalta kavuşturacağız
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Gündüz gece demeden devam ettiğimiz çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. Kaynarca ve Karasu ilçelerimizde Kalburcu, Eğrioğlu, Akbaşlı, Müezzinler ve Okçular Mahallelerini kapsayan grup yolunu toplamda 52 bin 500 ton sıcak asfalta kavuşturacağız. Çalışmaların bitiminde 36 kilometrelik grup yolumuzu yenileyerek şehrimize kazandıracağız” denildi.

Muhtarlar gününde güzel bir hediye oldu
Grup yolunun asfaltlama çalışmalarının başladığı Kalburcu Mahallesi Muhtarı Orhan Öcay “Muhtarlar Günü’nde başlayan çalışmalar bana ve mahalle muhtarlarına güzel bir hediye oldu. Kaynarca kırsalı önemli hayvancılık ve tarım merkezi. Yeni asfaltımızla beraber faaliyetlerimizi daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.