Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaynarca’da “Toplumda Aile Yapımız ve Evlerimizin Bereketi Büyüklerimiz” konulu konferans düzenlendi. Mustafa Karataş, “Harama bulaşan dünyasını da, ahiretini de kaybeder. O yüzden haramdan kaçının. Helalde huzur vardır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kaynarca’da ‘Toplumda Aile Yapımız ve Evlerimizin Bereketi Büyüklerimiz’ konulu konferans düzenlendi. Kaynarca Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleşen konferansa İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş konuşmacı olarak katıldı. Konferansta; Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Kaynarca Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Zengin, İlçe Müftüsü Selami Aydın, Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner, AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Murat Kefli ve çok sayıda dinleyici yer aldı.

Konferans teşekkürü
İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş, “Yine güzel bir sonbahar günü Kaynarca'da sizlerle buluşma imkanı bulduk. Bizi bir araya getiren önce Rabbimiz'e hamd ediyorum ardından da Büyükşehir Belediyemize ve onun çok kıymetli ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu akşam inşallah gönlümüze huzur verecek zihnimizde yer edecek ve gelecekte de bize yol gösterecek bir kaç ilkelerden bahsedeceğim” dedi.

Helalde huzur vardır
Mustafa Karataş, “Haramda huzur olmaz, helalde huzur vardır. Harama bulaşan dünyasını da, ahiretini de kaybeder. O yüzden haramdan kaçının. Eskiden hanımlar beylerini işe giderken şöyle uğurlarlarmış; Güle güle git. Allah hayırlı işler versin. Sakın haram getirme. Biz aç kalmaya razıyız' eşlerinizi böyle dua ederek işe gönderirseniz o eve haram girmez” ifadelerini kullandı.

Ortak akıl
Konuşmalarına devam eden Karataş, “En akıllı insan başkalarının aklını kullanan insandır. Ne demişler; 'El elden üstündür'.  Bir tane aklımız var başkalarının aklını kullanırsak yüzlerce aklımız olur. Akıllı insan başkalarının aklını kullanır. Sadece kendini akıllı sananlar hep geride kalır. Onlardan hayır gelmez. En tehlikeli insan onlardır” şeklinde konuşmalarını bitirirken; İlçe Müftüsü Selami Aydın'ın duasıyla konferans sona erdi.