Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Söyleşilerinde konuşan Yazar Senai Demirci, “Rabbimiz bizi terbiye etmeye değer görüyor, bizim toprağımızdan verim almak istiyor. Bizi muhatabı seçmesi, hitaba layık görmesi işte bu yüzdendir. Demek ki bizler ümit vaat ediyoruz. Kadir Gecesi’ni şerefli kılan, Kadir Gecesi’nde olan bitendir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ramazan Söyleşileri, Yazar Senai Demirci’nin ‘Oruç Yolculuğu’ konulu sohbeti ile sona erdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bahçesinde gerçekleştirilen söyleşide sevenleri ile buluşan Yazar Demirci, Müslümanların oruç yolculuğuna değindi, Kadir Gecesi’nin faziletlerini katılımcılar ile paylaştı.

Rabbimiz bizi sözüne layık gördü
Yazar Senai Demirci, “Kadir Gecesi’nin kendisinde bir büyü yoktur. Geceyi büyüleyen, kıymetli hale getiren şey; o gecede olanlardır. Peki, olan ne? Âlemlerin Rabbinin hiç ihtiyacı olmadığı halde, kulunu sözüne layık görmesidir. Hitabına seçmesi, ‘Şu söz otağına bir gel!’ çağrısıdır. İşte bu bir onore oluştur. İnsanın kadrinin bilinişidir, kıymetinin Rabbi tarafından imzalanışıdır. Rabbimiz bizi terbiye etmeye değer görüyor, bizim toprağımızdan verim almak istiyor. Bizi muhatabı seçmesi, hitaba layık görmesi işte bu yüzdendir. Demek ki bizler ümit vaat ediyoruz. Zaman şereflendirmez geceyi. Kadir Gecesi’ni şerefli kılan, Kadir Gecesi’nde olan bitendir” ifadelerini kullandı.