AK Parti İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinde konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Kutlu davamızın öncüleri kadın kollarının ve teşkilatımızın daha da güçlenmesi için bir aradayız. Kongrenin tek kazananı Sakaryamız olacak Tazelenecek, yenilenecek ve ülkemize, milletimize ve devletimize aşkla, sevdayla hizmet edeceğiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Yasemin Turan ve ekibine başarılar diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresine katıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede Başkan Yüce’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Sorumlusu Tülay Beşkonak Özçay, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Genel Merkez MYK ve MKYK üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, teşkilat mensupları ve davetliler yer aldı. Kongrede Gara şehitleri de anıldı. AK Parti İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinin ardından Zehra Hatipoğlu görevi Yasemin Turan’a devretti.

Milletimize ve devletimize hizmet için buradasınız
Sözlerine Gara şehitlerine rahmet, yakınlarına da sabırlar dileyerek başlayan Başkan Yüce, “Hepimizin başı sağ olsun. Teröre ve terör sevicilerine bir kez daha lanet olsun. Bizler inşallah şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Siz kardeşlerimizi görünce aklımıza Hayme Ana geliyor. Nene Hatun geliyor. Kurtuluş savaşının esas kahramanları; kadınlarımız geliyor. Firavun’a karşı dimdik duran Asiye Validemiz geliyor. Hz. Hatice, Hz. Ayşe annelerimiz geliyor. Şule Yüksel Şenler’i anıyorum rahmetle. Bu topraklar için; bu topraklarda ezanlar dinmesin diye mücadele eden nice yiğitler ve o yiğitleri yetiştiren anaların hasreti düşüyor gönlüme. Sizler dünyada yürütülen haksız ve hukuksuz kadın düşmanlığına inat buradasınız. Sizler mücadele azmi ve şevkiyle donanmış bir halde milletimize, devletimize ve ümmetimize hizmet etmek için burada bulunuyorsunuz. Her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

“Nice kadınlarımız vardır binlerce erkek ellerine su dökemez”
Başkan Yüce, “Bizim tarihimizde, kültürümüzde nice kadınlar var ki binlerce erkek bir araya gelip ellerine su dökemez. Mısırın korkudan titreten Firavun gücü, Asiye Validemizi zerre etkilemedi. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) kendisine ilk ilahi emri geldiğinde Hz. Hatice Validemizin şefkatine ve anlayışına sığındı. Yine Hz. Ayşe Validemiz aktardığı onca hadisi şerif rivayeti ve sünnet-i seniyye uygulamalarıyla dinimizin güçlenerek yayılmasında belki de herkesten çok hizmet etti. Bizler Allah’a hamdolsun milletimize hizmet etmenin tadına varmış bir topluluğuz. Reisimiz, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan sizlerden çok şeyler bekliyor. Kadınlarımızın hizmetteki önemini en iyi biz biliriz” ifadelerinde bulundu.

“Seçimin tek kazananı Sakarya olacak”
AK davanın bugünlere kadar gelmesinde ve geleceğe aktarılmasında kadınların gücünün inkar edilemeyeceğinin altını çizen Başkan Yüce, “Cumhurbaşkanımız 1994 yılındaki İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde kadınlarımızdan bizzat teşkilatlanmasını istemiş ve bunu desteklemiştir. O seçimde ve sonrasındaki tüm seçimlerde kadın kollarımızın etkisini inkâr edemeyiz. Bugün şehrimizin kadın kollarının ve teşkilatımızın daha da güçlenmesi için bir aradayız. Biraz sonra yapacağımız seçimin tek kazananı Sakaryamız olacak. Tazelenecek, yenilenecek, kendimize gelecek ve ülkemize, milletimize ve devletimize aşkla, sevdayla hizmet edeceğiz. Bu düşüncelerle kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum”