Büyükşehir Belediyesi SGM’de düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi ‘Kadının Toplumsal Rolleri’ konferansı ile devam etti. Kökçe, “Kadın dediğimizde, toplum dediğimizde ve rol dediğimizde aslında kadının bu dünyada varlık sebebinin ne olduğunu daha iyi anlayabiliyorum. Kadının toplumsal rolleri arasında ekonomik özgürlüğü bulunan, çalışma hayatı elinde bulunan gibi kavramlar aklımıza gelmektedir. Bu hayatta hangi sorumlulukları kuşanıyoruz işte önemli olan yüklendiğimiz bu rolü bilmektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi Yazar Halime Kökçe’nin katıldığı programla sona erdi. ‘Kadının Toplumsal Rolleri’ konulu konferansa Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu ve vatandaşlar katıldı. Program sonunda Halime Kökçe’ye çiçek takdim edildi.

Yüklenen rolü bilmek
Yazar Halime Kökçe, “Kadın dediğimizde, toplum dediğimizde ve rol dediğimizde aslında kadının bu dünyada varlık sebebinin ne olduğunu daha iyi anlayabiliyorum. Kadının toplumsal rolleri arasında ekonomik özgürlüğü bulunan, çalışma hayatı elinde bulunan gibi kavramlar aklımıza gelmektedir. Bu hayatta hangi sorumlulukları kuşanıyoruz işte önemli olan yüklendiğimiz bu rolü bilmektir. Toplumla oluşturduğumuz ilişki de o çerçevede devam etmeli. Kadınların yapabileceği şeylerin erkeklerden çok daha fazla olacağını düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

Kadın herkese değen bir varlık
Açıklamalarına devam eden Kökçe, “Kadınların hayatta kalma yetenekleri gerçekten çok üstün. Rabbimin kadınları biraz daha üstün kılmasının çocuk doğruma ve çocuk geliştirme olduğunu düşünüyorum Kadın kurucu bir varlıktır. Kadın ve rol dediğimiz zaman bunu bir paket şeklinde düşünmek zorundayız. Kadının üstlendiği her rol; erkeğe değen, çocuğa değen, komşusuna değen ve aklınıza gelebilecek her şeyde kadının rolü çok fazladır. Hemen hemen her gün bir şey inşa ediyoruz veya yıkabiliyoruz. Kendi hayatımıza dönüp baktığımız da olabilen şeylerdir bunlar” ifadelerinde bulundu.