İzmir’de meydana gelen 6,6’lık depremin ardından olay yerine giden Başkan Yüce, “Belediyemiz ile Sakaryalı hemşerilerimiz tarafından hazırlanan ve acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım tırımız ilk etapta İzmir’e ulaştı. Sakarya olarak İzmir’in ve İzmirli vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İzmir’de meydana gelen 6,6’lık depremin ardından Balıkesir’deki programını yarıda keserek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile afet bölgesine gitti. Bölgede gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetlerinde etkin rol oynayan Büyükşehir İtfaiye ekiplerinden çalışmalarla ilgili kapsamlı bilgi alan Başkan Yüce, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile de görüştü. Yüce, devletin milletinin yanında olduğunu da sözlerine ekleyerek, yaraların en kısa sürede sarılması için canla başla mücadele edildiğinin altını çizdi

Her zaman yanlarındayız
Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Belediyemiz ile Sakaryalı hemşerilerimiz tarafından hazırlanan ve acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım tırımız ilk etapta İzmir’e ulaştı. Sakarya olarak İzmir’in ve İzmirli vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

İzmir’i en iyi biz anlarız
Başkan Yüce, “Sakarya 99 yılında böyle bir deprem yaşadı. Binlerce canımızı kaybettik. Evlerimiz ve iş yerlerimiz yok oldu. Geçen 21 yıllık süreçte acılarımız hala taze. Dolayısıyla İzmir’i en iyi anlayacak olan şehirlerden biriyiz. İşte bugün bu hassasiyeti taşıyan, bu acıları yaşayan Sakaryalılar, İzmir’i en iyi biz anlarız diyerek yardım için seferber oldu. Yüce Allah milletimizi ve vatanımızı her türlü acıdan korusun. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.