Baca kaynaklı yangınlar konusunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “Bu tarz yangınların en önemli sebeplerinden biri baca temizliklerinin zamanında yapılmamış olmasıdır. Baca temizliği yaptırmak isteyen vatandaşlarımız İtfaiyemizin ALO 110 numaralı telefonunu arayarak bu konuda talepte bulunabilirler” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, baca kirliğine bağlı yaşanacak yangınlara ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düştüğü bugünlerde baca temizliklerinin mutlaka yapılması gerektiği vurgusunu yineleyen İtfaiye Dairesi Başkanı Arancı, baca temizliklerinin profesyonel destek alınmadan yapılmasının son derece yanlış olduğunu kaydetti.

Baca Temizliklerinde Profesyonel Destek
Arancı, “Mevsim geçişinin yaşandığı bu günlerde tüm hemşerilerimiz kış hazırlığı yapmaktalar. Kış hazırlıkları dendiğinde baca temizliği en önemli konulardan biridir. Havalar daha fazla soğumadan baca temizliklerinin mutlaka yapılması gerekiyor. Bu konuda uyarılarımızı tekrarlıyoruz. Zamanında yapılan temizlikler olası mağduriyetlerin önüne geçecektir. Vatandaşlarımız bu temizliği kendileri yapmak yerine belediyemizden yardım isteyebilirler. Çünkü bilgiden ve deneyimden uzak bir şekilde bireysel olarak yapılan temizlikler verimli olmuyor ve söz konusu riskler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Can ve Mal Kaybı
Vatandaşlardan olası can ve mal kayıplarına karşı duyarlı olmalarını beklediklerini belirten Arancı, “Şayet bu husus ihmal edilir ve baca temizlikleri yapılmazsa hiç arzu etmeyeceğimiz sonuçlar ortaya çıkabilir. Maalesef her yıl baca yangını haberleri ile soba dumanından kaynaklanan zehirlenme ve ölüm haberlerini okuyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Sorunsuz bir şekilde bacalarını temizletmek için Büyükşehir Belediyemize müracaat edilebilir. Baca temizliği yaptırmak isteyen vatandaşlarımız İtfaiyemizin ALO 110 numaralı telefonunu arayarak talepte bulunabilirler” diye konuştu.