İtfaiye Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, Emniyet Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi ortaklığında düzenlenen, MARKA tarafından desteklenen ‘Yangın Sonrası Olay Yeri İnceleme’ eğitimi tamamlandı. Arancı, “Bilgileri taze tutmak, yenilerini öğrenmek ve kendimizi geliştirmek için SAÜ ile işbirliği içerisinde eğitimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Bakanlığı öncülüğünde, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi ortaklığında düzenlenen, MARKA tarafından desteklenen ‘Yangın Sonrası Olay Yeri İnceleme’ eğitimi tamamlandı. Sakarya Teknokent Team-San tarafından sunulan eğitimde 32 itfaiye personeli ve 8 emniyet personeli toplamda 40 saatlik eğitimin ardından sertifika almaya hak kazandı. Sertifikalar, İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Aral ve SAÜ Yangın Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakan Serhad Soydan tarafından verildi.

Sakarya için
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “Sakarya İtfaiyesi olarak şehrimizde meydana gelen yangınlarda şehrimize daha çok yardımcı olmak için, eğitimlere ara vermeden devam ediyoruz. Bilgileri taze tutmak, yenilerini öğrenmek ve kendimizi geliştirmek için SAÜ ile işbirliği içerisinde eğitimlerimizi sürdüreceğiz. 40 saatlik ‘Yangın Sonrası Olay Yeri İnceleme’ eğitimlerimizin ardından sertifika almaya hak kazanan personelimize sertifikalarını teslim ettik. İnşallah şehrimizin paydaşlarıyla uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eğitimler sürekli hale gelecek
Eğitimler hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hakan Serhad Soydan, “Eğitim kapsamında yangın sonrası olay yerinin teknik olarak incelenmesinde ve bu incelemenin ardından daha sonra bu yangınların tekrar oluşmasını engellenmesi amaçlanmıştır. Bir başka amaç ise hukuki boyutta incelenen yangın olaylarında adli makamlara yardımcı olacak teknik raporların hazırlanması. Sakarya’da elde edilen teknolojileri ve bilgiyi itfaiye daire başkanlığına ve emniyet güçlerimize bu dersler ile aktardık. Şehrimizin paydaşların tarafından bu eğitimlerin sürekli hale getirilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve SAÜ işbirliğinde derslerimiz devam edecektir.”