İtfaiyeciler Her Zaman Göreve Hazır

Göreve her zaman hazırız

Fedakarca çalışan itfaiye personeli ise yaptıkları işin çok önemli olduğunu iyi biliyor. Eski bir itfaiyeci olan Levent Onur, “Bizim teşkilatımız gerçekten çok iyi durumda. Her zaman göreve hazırız. Bizler ne kadar kutsal bir görev yaptığımızın bilincindeyiz. O yüzden her zaman hazır durumdayız. İnşallah hiçbir felaket, hiçbir yangın olayı olmaz ama maalesef oluyor. Biz herkesi ilk olarak tedbirli olmaya çağırıyoruz” diye söylüyor. Bir başka itfaiyeci Abdullah Şarlı ise, itfaiye teşkilatı içerisinde çok güzel bir arkadaşlık ortamının olduğundan bahsediyor.

 

Yangına müdahalede rekor
İtfaiyecilerin alarma endeksli çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Ömer Turan, “160 personelimizin yanında 39 tane de aracımız var. Yani gerekli olan bütün araçlarımız fazlasıyla var. Ayrıca alet edevatlarımız her zaman düzenlidir. Her zaman bakımları yapılmış olur. Şimdi bizim işimizde en önemli bölümlerden birisi santral. İhbar santrale gelir gelmez ekiplerimiz 35 saniyede burayı terk ediyorlar. Söylediğim gibi 3.5 dakika gibi bir sürede de yangına müdahale ediyorlar. Biz günde ortalama 40 ihbar alıyoruz. Bunların 10 tanesi gerçek oluyor, kalanlar maalesef asılsız ya da öylesine telefonlar oluyor. Bu konuda maalesef dertliyiz. Asılsız olarak yapılan her ihbar, gerçek ihbarı engelleyecek niteliktedir. Bunu herkesin bilmesi ve ona göre hareket etmesini tavsiye ediyorum” dedi.  

Bir evden yılan kurtardık
Ömer Turan, çok ilginç ihbarlar aldıklarını ve ilginç olaylarla da karşılaştıklarını sözlerine ekledi. Bir gün bir evde yılan olduğu ihbarını aldıklarını belirten Turan, itfaiye ekiplerinin o insanların mağduriyetlerini giderdiklerini söyledi. Ömer Turan, başka ilginç bir olayı da şöyle anlattı: “Bir gün bir apartmanın dördüncü katına bir köpeğin çıktığını söylediler. Köpek gitmiş ve kapının önüne yatmış. Ev sahipleri de bizi aradı. Tabi böyle olaylarda da yardıma koşuyoruz. Ekiplerimiz gitti ve o köpeği oradan uzaklaştırdı” diye konuştu.

 

Güçlü kaslar için spor

İtfaiyecilerin çalışma temposunu da anlatan Turan, “Personelimiz sabah ilk olarak geldiklerinde devir teslim yaparlar. Çünkü araçları, alet edevatları sağlam bir şekilde teslim almalılar. Devir teslim işlemleri bittikten sonra spor başlıyor. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu, sağ olsun bize bir kapalı spor salonu kazandırdı. İtfaiyecilerimiz burada, beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde spor yapıyorlar. Özellikle voleybol maçları düzenliyoruz. Ayrıca fitnes aletlerimiz var. Bu aletlerle sporlarını yapıyorlar. İtfaiyecilerin adaleleri kuvvetli olmalı. Zira birçok olayla karşılaşıyorlar. Ağır işlerle muhatap oluyorlar. O yüzden sporlarımız hep kasları kuvvetlendirmeye yönelik oluyor” diye konuştu.