Karateciler İsviçre'den Mutlu DöndüKarateciler İsviçre'den Mutlu DöndüKa

Hikmet Şaha’nın da hakem olarak görev aldığı şampiyona sonunda; Şevki Abakoç Büyük Erkekler 67 kg’da üçüncü, Şeyda Burucu Büyük Bayanlar 68 kg’da ve Bayanlar Açık Sıklette üçüncü, Arzu Çeken Büyük Bayanlar 55 kg’da üçüncü ve Bayanlar Açık Sıklette ikinci, Oğuzhan Kabasakal Genç Erkekler 70 kg’da ikinci, Beyza Tercan Genç Bayanlar +59 kg’da şampiyon, Betül Kunduracı ise Bayan takımında üçüncülüğü elde etti.

Kafile Başkanı Hikmet Şaha yaptığı açıklamada kendilerinin bu şampiyonaya katılmasında destek olan başta Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Orhan Bayraktar olmak üzere Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser’e, Arifiye Kaymakamı Birol Kurubal’a ve Sapanca Kaymakamı Osman Sarı’ya katkılarından dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.


Şampiyona sonrası sonuçları değerlendiren antrenör Mustafa Solmaz ise “Şampiyonaya gitmemizdeki en önemli amaç, iki hafta sonra Kocaeli’nde yapılacak olan Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası öncesi sporcularımızın son durumlarını görmekti. Sporcularımız yaptıkları müsabakalarda ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koydular. Şeyda, Şevki, Oğuzhan ve Arzu başta olmak üzere tüm sporcularımız iyi bir performans ortaya koydular. Özellikle Bayan Açık Sıklet müsabakalarında Arzu ve Şeyda’nın arka arkaya kürsüde yer almaları son derece önemliydi. Oğuzhan, Fatih ve Beyza gibi sporcularımız ise ilk defa yurt dışında bir organizasyonda yarışmalarına rağmen bu heyecanı en iyi şekilde taşıdılar. Ayrıca Bayan Takımımız yapılan takım maçlarında yarı final mücadelesinde Lüksemburg takımına kaybederek üçüncü oldu. Bu sonuçlar yapılacak olan Türkiye Şampiyonası öncesi bizleri umutlandırdı. Hedefimiz Türkiye Şampiyonası’nda İlimize madalya kazandırmak” şeklinde konuştu.