Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘İstiklale Hasret Bir Mütefekkir: Mehmet Akif’ isimli konferans ile devam etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘İstiklale Hasret Bir Mütefekkir: Mehmet Akif’ isimli konferans ile devam etti. AKM’de gerçekleştirilen programa Prof. Dr. İsmail Kara konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Kara’nın Akif’in hayatından başlayarak yaşadığı dönemleri anlattığı programa çok sayıda kültür sanat dostu katıldı.

Ayırt edilebilecek üç dönem
Akif’in hayatını üç döneme ayıran Prof. Dr. İsmail Kara, “Akif’in hayatında birbirinden ayırt edebileceğimiz üç farklı dönem var. Bunlar Akif portresini tamamlayan üç dönemdir. Bunların birincisi 1873’ten 1908 ikinci meşrutiyetinin ilanına kadar olan dönemdir. Bu dönemde Akif yetişkin bir insandır fakat bugün onu tanımamızı mümkün kılan hemen hemen hiçbir eserini daha vermemiştir. Hazırlıkları vardır, bazı şiirleri yayınlanmıştır fakat Akif’i Akif yapan eserler henüz ortaya çıkmamıştır. İkinci dönem 1908’ten 1924’e kadar olan dönemdir. Bu dönemde Akif büyük bir şair, mütefekkir ve büyük bir aksiyon adamı olduğu dönemdir. Kendisini memleketine, memleketinin insanlarına adadığı bir dönemdir. Çok uzun ve sıkıntılı olan bu dönem aynı zamanda Akif’in büyük bir dağ cesametinde ortaya çıktığı dönemdir. Üçüncü dönem ise 1924’ten vefatına kadar olan dönemdir. Eserlerini vermeye devam ettiği bu dönemde yağması zayıflamıştır. Diyar-ı gurbette olması nedeniyle bu dönemde içine kapanıktır” dedi.