Karasu SGM’nin projesini kamuoyu ile paylaşan Başkan Toçoğlu, “Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, aileler kısacası toplumun tüm kesimleri için çok çeşitli eğitsel faaliyetlerin böylesi projelerle, tek çatı altında toplanmasını çok önemsiyoruz. Diğer ilçelerimiz için de benzer projeleri paylaşacağız. Karasu’ya şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu’ya müjdesini daha önce verdiği Sosyal Gelişim Merkezi için önemli bir gelişme yaşadıklarını açıkladı. Toçoğlu, yeni yatırım için hazırlıkların tamamlandığını ilan ederek, Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nin projesini kamuoyu ile paylaştı. Başkan Toçoğlu, Karasu’daki yerel aktörlerin de proje sürecine dâhil edildiğini ve sözünü verdikleri bir yatırımda daha somut gelişmeler yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Karasu’nun sosyal hayatına katkı
Projenin tamamlanmasının ardından Karasu’nun sosyal hayatına önemli bir ivme katacağı vurgusunda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Karasu Sosyal Gelişim Merkezi için gerek ilçe belediyemiz gerekse de Karasu’daki yerel ortaklarla istişarelerimizi sürdürüyorduk. Tıpkı Akyazı ve Geyve’de tamamladığımız muadil projeler ve Sapanca’da yapımını sürdürdüğümüz benzer yatırım gibi bu projemizin de ilçemize değer katacağını ifade ediyorduk. Geldiğimiz noktada proje çalışmalarımız tamamlandı. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde yeni yatırım için yapım ihalesine çıkacağız” diye konuştu.

Herkesi buluşturacak proje
Karasu SGM’nin gençleri kötü alışkanlıklardan alıkoymak gibi önemli bir misyona da hizmet edeceği inancını taşıdıklarını söyleyen Toçoğlu, “Gençlerimizin kendilerine yeni alışkanlıklar edinmesi, sanata, edebiyata ve daha birçok disipline yönelmeleri bizim için çok önemli. Onların yeteneklerini keşfetmeleri, yetenekleri doğrultusunda yeni şeyler üretmeleri çok anlamlı. Aynı şekilde kadınlar, yaşlılar, engelliler, aileler kısacası toplumun tüm kesimleri için çok çeşitli eğitsel faaliyetlerin böylesi projelerle, tek çatı altında toplanması oldukça önemli. Karasu için güzel gelişmeler söz konusu olacak. Yüzleri güldürecek bir projeyi ilçemize kısa sürede kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Aşağıincili’ye SGM geliyor
Yeni projeyle ilgili ayrıntıları paylaşan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ise şunları söyledi; “Projemiz Aşağıincili Mahallesi’ndeki yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek. SGM’nin içerisinde 250 kişilik konferans salonu, kafeterya, giriş holü ve danışma, çok amaçlı salon, seminer salonu, teknik ofisler yer alacak. Projede ayrıca dil, bilgisayar, müzik, resim, el sanatları, güzel sanatlar ve çok amaçlı sınıflar da bulunacak.”