TÜGVA Genel Kurulunda konuşan Başkan Yüce, “Gençler bu ülkenin umududur. Yarınlarımızın bekçileridir. Her daim adaleti savunan, hakkın yanında olan, ilim ve irfan sahibi ahlaklı gençlerimize ihtiyacımız var. Hamdolsun geleceğimizi sizlere gönül rahatlığı ile emanet edebileceğimizin farkındayız” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, kongrenin hayırlı olmasını diledi. TÜGVA Genel Başkanı Eminoğlu ise gençlerin mücadelesiyle geleceğe ilerleyeceklerini belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye Gençlik Vakfı Sakarya İl Temsilciliğinin 3. Olağan İl Genel Kuruluna katıldı. Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Çalışkan, TÜGVA İl Temsilcisi Murat Selim Deveci, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, gençler ve çok sayıda davetli yer aldı.

Gençler için çalışmalarımız sürecek
TÜGVA İl Temsilcisi Murat Selim Deveci genel kurula katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Görev değişimini salgının gölgesinde yapmış, hemen çalışmalarımıza başlamıştık.  Sürecin bir gereği olarak kardeşlerimizle sadır sadıra gelip yüz yüze görüşemedik. İl ve ilçe teşkilatlanmalarımızı bu şartlar altında tesis etmek durumunda kaldık. Ancak hiçbir zorluğun bizi aziz davamızdan ve derdimizden ayırmasına müsaade etmedik, gençlerimiz için pandemi şartlarına rağmen çalışmaya devam ettik. Gençler için hayata geçirdiğimiz ve yapmayı planladığımız tüm projelerde bizleri her daim destekleyen ve motive eden tüm büyüklerimize ve kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Güçlü bir devletimiz var
AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, TÜGVA 3. Olağan Genel Kurulunun hayırlı olmasını temenni ederek, “Ülkemiz afetlerden dolayı zor bir süreçten geçiyor. Bundan dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Kayıplarımıza Allah Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hamdolsun çok güçlü bir devletimiz var ve bu gibi durumlarda afetlerin izlerini hızlıca sarabiliyoruz. Rabbim bir daha bu gibi durumlarla bizleri karşı karşıya bırakmasın. Bizlere düşen çalışmalarımızla Sayın Cumhurbaşkanımıza en güçlü desteği vermektir. Ben tekrardan yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyorum. Eminim ki çok güzel projelerde buluşacağız.”

İlim ve irfan sahibi gençler yetişiyor
Genel kurulda konuşan Başkan Ekrem Yüce, gençleri ülkenin umudu, yarınların bekçisi, adaletin savunucusu, ilim ve irfan sahibi olarak tanımlayarak, “TÜGVA; ilim irfan sahibi, ahlaklı, çalışkan gençlerimizin yetişmesinde önemli rol oynuyor. Ülkemizin yarınlarında etkin rol oynayacak gençlerin sizlerin arasından çıkacağına inanıyoruz. Yarının yöneticileri, öğretmenleri, doktorları, mimarları, mühendisleri kısacası bayrağı teslim edeceğimiz gençlerin sizler gibi ahlak sahibi, çalışkan arkadaşlarımız arasından çıkması bizleri ziyadesiyle memnun edecektir.”

Kardeşlik çağrısı
“Ülkemiz, gerek şimdi, gerek tarihimizde içerden ve dışardan, gizli ve açık, sinsi ve alçak saldırılara maruz kaldı ve kalmaktadır. Bu saldırılar özellikle gençleri hedef alıyor. Alevi- Sünni diye ayrıştırmaya çalıştılar, Sağcı-solcu diye bölmeye çalıştılar, Türk – Kürt diye ayırmaya çalıştılar. Şimdi de Arap-Afgan-Türk diye ayırmaya çalışıyorlar. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen bu güruha izin vermeyeceğiz Allah’ın izniyle. Bizler muhacir bir peygamberin ümmetiyiz. Nice zorluklar yaşayarak ülkemize gelen kardeşlerimize sahip çıkacağız.”

Gençlere büyük iş düşüyor
“Biz Türkiye’yiz. Ümmet bilinci ile hareket ediyoruz. Atalarımızdan aldığımız mirası koruyor ve devam ettirmeye çabalıyoruz. Biz olaylara sadece kendi açımızdan bakamayız. Mazlum coğrafyaları, zulme uğrayanları, yerinden yurdundan olanları da düşünmek, kollamak zorundayız. Misafirlerimiz başımızın tacıdır. Çünkü dinimiz bize bunu emrediyor. Çünkü geçmişimizden gelen miras bize bunu telkin ediyor. Ümmetin selameti için bizler daha çok çaba göstermeli, provokasyona gelmemeliyiz. Bu konuda özellikle genç kardeşlerimize büyük iş düşüyor. Sosyal medya aracılığı ile gerçekleştirilen kışkırtmalara karşı dikkatli olmalıyız.”

Geleceğimiz gençlerimizdir
Başkan Yüce, konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı: “Hepinizin gözleri pırıl pırıl. Geleceğimizi sizlere gönül rahatlığı ile emanet edebileceğimizin farkındayız. Allah yapacak olduğunuz işlerde sizleri muvaffak etsin. Daima hakkın ve adaletin savunucusu olun. Irk, dil, din ayırt etmeden insana değer verin. Hak yemeyin ve hakkınızı yedirmeyin. Rabbim yardımcımız olsun. Göreve seçilen kardeşlerimi bu vesileyle kutluyor, başarılar diliyorum.”

Ulaşılmadık genç bırakmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz
TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, yeni dönemde hizmet alacak tüm üyelere başarılar dilerek başladığı konuşmasında, “Türkiye’nin dört bir tarafında genç kardeşlerimizin tüm eğitim süreçlerinde yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz. Birçok kardeşimizle yaz okullarında buluştuk. Efendimizin çevresinde hep gençler vardı. Mücadelesini gençlerle sürdürdü. Bir devri açıp bir devri kapatan İstanbul’un Fatih’i 21 yaşındaydı. Ayasofya’nın açılışında Cumhurbaşkanımız; Ayasofya’nın açılışının Kudüs’ün özgürlüğüne işaret ettiğini söylemişti. Gençler olarak çalışmaları, yapılan hizmetleri çok yakından takip ederek çok iyi okumamız lazım. Her zaman bu coğrafya için mazlum kardeşlerimiz için neler yapabiliriz onları düşünmeliyiz. Ulaşılmadık genç bırakmayana kadar bu gayretimizi sürdürmeliyiz. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hayırlı eylesin.”

Olmaz denilen işleri tek tek gerçekleştiriyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek, “TÜGVA büyük bir derinliğe ve köklere sahip bir organizasyondur. Biz bir davanın içindeyiz ve o köklerden aldığımız ilhamla geleceğe uzanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu köklerden aldığı ilhamla yapılamaz denilen olmaz denilen işleri tek tek gerçekleştiriyor. İnşallah yarının liderleri, bürokratları, yöneticileri sizler olacaksınız. Kendinizi buna hazırlayın. Bizler her zaman sizlerin yanındayız” dedi. Yavuz, yaşanan afetlerde devletin tüm imkanlarıyla bölgeye ulaştığını dile getirdiği konuşmasında yaraların en hızlı şekilde sarılacağını ifade etti.