İlgi ve Şefkat İle Açılır Kapılarİlgi ve Şefkat İle Açılır Kapılarİlgi v

İyi bir aile nasıl oluruz?
Yapılan araştırma sonuçlarına göre insanların giderek ruh sağlıklarını kaybetmeye başladığını vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Kemal Sayar, “Dünya, herkesin ötekine yabancılaştığı soğuk bir gezegene dönüşüyor. Bırakın komşularımızı, arkadaşlarımızı bir evin içerisinde ebeveynler birbirlerini hatta çocuklarını dinlemeye dahi sabır gösteremiyor. Bu anlamda koruyucu ruh sağlığının en önemli bileşeni ‘İyi bir aile nasıl oluruz?’ sorusu üzerinden temelleniyor. Koruyucu ruh sağlığı dediğimiz şey evin tam kalbinde başlar. Eğer çocuklarımıza yeteri kadar şefkat ve ilgi gösterebilirsek dünya milyarlarca dolar antideprasan masrafından kurtulacaktır. İlgi ve şefkat ile açılır kapılar” diye konuştu.

Sosyal medya sosyalleşme değildir
Konuşmasının devamında ailelerin çocuk yetiştirmede şefkat, merhamet ve ilgi gibi değerleri ölçülü bir şekilde kullanması gerektiğini belirten Sayar, teknolojik ilerlemelerin insanlar arası ilişkileri yok etmeye başladığını ifade etti. Sayar, “Modern çağda çocuklarımızı korumak gittikçe zorlaşıyor. Bunun nedeni ise binlerce uyaranın olmasıdır. Çocuklar artık sosyal medyada konuşuyor, cep telefonlarıyla mesajlaşıyor, video oyunlar ise hayatlarının önemli bir alanını işgal ediyor. Sosyal medyada olmayı sosyalleşmek zanneden yeni bir nesil ortaya çıkıyor. Bu da davranış sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor” şeklinde konuştu.


Sayar’a teşekkür
Gerçekleştirilen konferansın sonunda Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Prof. Dr. Kemal Sayar’a teşekkür ederek, hediye taktim etti.