Büyükşehir Belediyesi Erenler, Adapazarı ve Serdivan’a ulaşım için önemli bir güzergâh olan İbrahim Kangal Caddesi’ni yeni yüzüne kavuşturuyor. Altyapısı tamamlanan arter asfalt serim işlemleri de tamamlanıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirerek vatandaşlara kaliteli, modern ve hızlı ulaşım ağını sunmak için gündüz- gece çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin son durağı İbrahim Kangal Caddesi oldu.

Altyapısı tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi, üstyapı çalışmalarını başlatmadan önce SASKİ marifetiyle kanalizasyon, şebeke suyu ve yağmursuyu çalışmalarını tamamladı. Geçtiğimiz günlerde deforme olmuş asfalt sökülerek, 4 bin ton mekanik malzeme kullanılarak sıcak asfalt öncesi dolgu yapılarak asfaltın uzun seneler hizmet vermesi için altyapı sağlandı.

Alternatif güzergâh oluşturuyor
Altyapısı tamamlanan bin 300 metrelik güzergâh, Milli Egemenlik ve Adnan Menderes Caddelerine alternatif olacak. Trafik yoğunluğuna sahip olan caddelere alternatif olacak İbrahim Kangal Caddesi’nin başlangıç noktasında SGK Köprülü Kavşağı bulunuyor. Toplamda 3 bin 500 ton sıcak asfalt serilerek vatandaşların kullanımına açılacak.

Asfalt mesaisinde ara yok
Sakarya’nın her ilçesi ve şehir merkezinde gerçekleştirdiği planlı çalışmalara bir yenisini ekleyen  Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Şehrimizin genelinde sürdürdüğümüz sıcak asfaltlama, altyapı, üstyapı ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Ekiplerimiz ile birlikte çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, vatandaşlarımızın daha güvenli ve konforlu seyahat etmelerini noktasında tüm gayretimizi gösteriyoruz. Bu kapsamda konumu itibariyle önemli bir güzergah olan İbrahim Kangal Caddesi’ni sıcak asfaltla buluşturuyoruz. Bin 300 metrelik uzunluğa sahip bölgede 3 bin 500 ton sıcak asfalt kullanılarak şehir merkezi ulaşımlarının en önemli arterlerinden olan caddeyi yeni yüzüne kavuşturuyoruz” denildi.