Huzuru Ailemizde Buluruz Huzuru Ailemizde Buluruz Huzuru Ailemizde Bulur

Müslüman kendisiyle barışıktır
İslam ve Müslüman kimliği üzerinde huzur konusuna değinerek konuşmasına başlayan Karataş, “Huzur ve mutluluğa ulaşmak çok zor değildir. Huzur ve mutluluğu satın alabilirsiniz. Bunun için paraya ihtiyacınız yoktur. Dünyevi hayatta çok paranız olmasına da gerek yoktur. Helalinden olması sizin için kâfidir. İnsanın huzurlu olması için kendisiyle barışık olması gerekir. Müslüman kendisiyle barışıktır. Yüzünden tebessüm hiç eksik olmaz. Peygamber Efendimizin de (s.a.v) yüzünden tebessüm hiç eksik olmazdı. Aile içi sevgi, saygı, iletişim ve eşlerin birbirini tanıması huzurlu ve mutlu bir yuva ortamı için çok önemlidir. Evlilikte eşler, istikrarlı olmalı, ölçüyü koruyabilmelidir” diye konuştu.


Ailenize zaman ayırın
Konuşmasının devamında aile içi ilişkilerde temel gerekliliklere de değinen İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş, “Eskiden kaşlarıyla evladını terbiye edebilen babalar vardı. Çok konuşmazdı ancak en küçük davranışı etkili olurdu. Günümüzde aileler evlatlarına zaman ayırmıyor, onları dinlemiyor. En azından işten eve döndüğümüzde günün stresini ve yorgunluğunu kenara bırakıp, güler yüzümüzle ailemiz ile hoşça vakit geçirmeye çalışmalıyız. Evladı bilgisayar, babayı televizyon başından kalkmayan ailelerde huzuru yakalamak oldukça zorlaşıyor. Kültürümüzün en önemli yapı taşı olan aile ilişkilerini kaybetmemek adına belirli hassasiyetleri göstermeliyiz” şeklinde konuştu.


Konferanslar devam edecek
Konferansın sonunda İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş’ı misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, düzenlenen ücretsiz konferanslar ile Türkiye’ye mâl olmuş isimleri Sakaryalılarla buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, Karataş’a çiçek takdim etti.