Huzurlu Aileler İçin

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal Gelişim Merkezi Aile Danışma Birimi tarafından gerçekleştirilen Aile Eğitimi Programlarına kayıtlar devam ediyor. 3. Dönem eğitim seminerleri 14 hafta sürecek. 

Aile Danışma Birimi
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal Gelişim Merkezi Aile Danışma Birimi, hizmetlerine Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı binasının arka bahçesindeki irtibat bürosunda ve seminer salonunda devam ediyor.

Eğitim hangi konuları kapsıyor?
Sosyal Gelişim Merkezi Aile Danışma Birimi, 1 Kasım Perşembe itibarıyla 3. Dönem seminerlerine ve eğitimlerine başladı. Aileleri çocuk gelişimi konusunda bilgilendirmek ve çocuklarla sağlıklı bir iletişim kurabilmek için düzenlenen bir eğitim programı olan Aile Eğitimi; Çocuğu ve ergeni tanımak, çocukla iletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırmak, çocukla, ergenle uzlaşabilmek ve çocuğun geleceğini planlamak konularını kapsıyor.

14 hafta sürecek
Aile Eğitimi programına kayıtlar halen devam ediyor. Kurslar haftanın iki günü 0 - 3 yaş,  7 - 11 yaş 12 - 18 yaş olmak üzere üç grupta toplandı. 14 hafta sürecek olan kurslarda anne babalara çocuklarını yetiştirirken karşılaşacakları sorunlar hakkında detaylı bilgiler verilecek ve uygulamalar yaptırılarak öğrenilen bilgilerin pekişmesi sağlanacak. Kurs bitiminde ise kursiyerler katılım sertifikası almaya hak kazanacak.