Huzurlu Aile Mutlu Toplum

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi toplumsal yaşama katkı sağlamaya devam ediyor. Psikolojik Danışmanlık ve Aile Danışmanlığı hizmetiyle vatandaşların sorunlarına yardımcı olan merkez, 2008’den bugüne Sakaryalılara hizmet veriyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal Gelişim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren uzmanlar, Psikolojik Danışmanlık ve Aile Danışmanlığı hizmetlerini ücretsiz olarak vatandaşlara sunuyor. “Huzurlu aile mutlu toplum” hedefiyle yola çıkan merkezde; ailelere ve evlenecek çiftlere yönelik eğitimler, ilişkileri kopma noktasına gelmiş çiftlere psikolojik destek hizmeti, aile danışmanlığı ve kadın sorunları ile ilgili psikolojik sorunlara yönelik eğitimler veriliyor.

Psikolojik Danışmanlık
Uzman kadrosuyla eğitimlerine devam eden merkeze vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Psikolojik danışmanlık noktasında bireylere; problemlerini çözme, bağımsız hale gelme, yeteneklerini açığa çıkarma ve geliştirme, gerçekçi karar vermede tercihler yapma, çevreyle sağlıklı ve dengeli ilişkiler kurma ile ilgili profesyonel destek sağlanıyor.

Aile Danışmanlığı
Aile içerisindeki problemleri ortadan kaldırmak amacıyla verilen eğitimlerde, ortaya çıkan problemlerin kaynakları araştırılıyor. Bilimsel, kültürel ve toplumsal yaklaşımlar kullanılarak toplum içinde daha huzurlu aile yapıları inşa edilmesi hedefinde çalışmalar yürütülüyor.

Ücretsiz hizmet
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre; ücretsiz psikolojik danışmanlık ve aile danışmanlığı hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, hafta içi her gün 8.30 -17.30 saatlerinde, 274 51 85 nolu telefondan randevu alabilir.