Uluslararası Sakarya Bisiklet Festivali’nde heyecan devam ediyor. UCI Dağ Bisikleti Maraton Serisi elit erkekler ve elit kadınlar kategorilerinde yarışlar tamamlandı. 110 kilometrelik zorlu parkurda 28 bisikletçi kıyasıya rekabet yaşadı. Erkeklerde Lubomír Petruš, kadınlarda ise Katazına Sosna 1’nci oldu.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Bisiklet Festivali’nde heyecan devam ediyor. Sakarya MTB Kupası’nın ardından bugün de UCI Dağ Bisikleti Maraton Serisi’nde pedallar şampiyonluk için çevrildi. Elit erkekler ve elit kadınlar kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlara 9 ülkeden 28 sporcu katıldı. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde başlayan ve Alandüzü, Uzunköy, Yukarıdereköy ve Esentepe’nin içinde bulunduğu toplam 110 kilometrelik zorlu parkur yine vadide son buldu.

Kıyasıya rekabette madalyalar sahiplerinin oldu
Bisiklet otoriteleri tarafından maraton yarışmaları arasında en üst kategori olarak gösterilen UCI Dağ Bisikleti Maraton Serisi’nde 19 erkek, 9 kadın sporcu yarıştı. Elit erkekler kategorisinde yarışan Çekyalı bisikletçi Lubomír Petruš zorlu parkuru 1. olarak tamamladı. Ukraynalı Oleksandr Konıaıev 2’nci, İspanyol Vera Ramos Nelson ise 3’ncü oldu. Milli takım adına yarışan Abdülkadir Kelleci ise yarışı 4’ncü sırada noktaladı. Elit kadınlar kategorisinde de kıyasıya rekabet yaşandı. Litvanyalı Katazına Sosna 1’nciliği göğüsleyen isim oldu. Bosna Hersekli bisikletçi Leyla Tanovic 2’nci, Alman Stefanıe Dohrn ise 3’ncü olarak yarışmayı tamamladı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Nevzat İnanç ve Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi takdim etti.

Heyecan devam edecek
12 Ağustos Cuma günü başlayan ve 28 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek Uluslararası Bisiklet Festivali’nde yarışlar ve diğer etkinlikler yine büyük bir ilgi ve heyecanla takip edilecek. Sakarya MTB Cup Night Race, Tour of Sakarya Yol Bisiklet Yarışı ve daha önce Türkiye’de hiç yapılmayan UCI Dağ Bisiklet Eliminatör Dünya Kupası olacak. 25-28 Ağustos tarihleri arasında da Demokrasi Meydanı’nda Sakarya EXPO gerçekleştirilecek. Burada şehrin sportif, yöresel ve sosyal özellikleri tanıtılacak.

Yarışlar, konser ve diğer etkinliklerin tarihleri şöyle:
17 Ağustos Sakarya MTB Cup Night Race
21 Ağustos UCI Eliminator World Cup
25 Ağustos – 28 Ağustos - EXPO Sakarya
25 Ağustos – 28 Ağustos – Tour Of Sakarya

Konserler:

21 Ağustos – Ekin Uzunlar (19.00) / Bisiklet Vadisi
25 Ağustos – Sefo (19.00) / Demokrasi Meydanı
28 Ağustos – Bilal Sonses (19.00) / Demokrasi Meydanı