Hentbol Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Finalleri 28-29 Mayıs tarihlerinde Sakarya’da yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ile Hentbol Federasyonu arasında imzalanan protokol töreninde konuşan Başkan Yüce, “Beşiktaş, Spor Toto, Beykoz Belediyesi ve Eskişehir Orman Spor Kulübünü şehrimizde ağırlayacağız. İnşallah kupa Sakarya’da sahibinin olacak. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Hentbol Federasyonu iş birliğiyle 28-29 Mayıs tarihleri arasında Hentbol Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Finali Sakarya’da gerçekleştirilecek. AKOM’da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç’ın imzaladığı protokol töreninde Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykaç yer aldı.

Türkiye Kupası finalleri Sakarya’da
28-29 Mayıs tarihlerinde Serdivan Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek Hentbol Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Finallerine Beşiktaş, Spor Toto, Beykoz Belediyesi ile Eskişehir Orman Spor kulüpleri kupa için mücadele edecek. Protokol imzalarının ardından Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Başkan Yüce’ye hentbol topu ile adının yazdığı forma hediye etti.

Kupa Sakarya’da sahibinin olacak
Programda konuşan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, “Hentbol ile iç içe bir organizasyon gerçekleştireceğimiz Sakarya’da çok önemli takımlar mücadele edecek. Sakarya hentbol branşı için belirlediğimiz stratejik şehirlerden biri. Sakarya’da oynanacak Türkiye Kupası 4 finallerinin ardından kupa sahibinin olacak. Tüm sporseverleri maçlara bekliyoruz. Sakarya ve hentbol camiası için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Yüce’ye destek teşekkürü
Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Türkiye Kupası 4’lü finallerinin Sakarya’ya hayırlı olmasını temenni ederek, “Spor şehri Sakarya’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin dokunuşlarını gördüm. Sakarya bu konuda çok şanslı. Yerel yönetimlerin de spora verdiği destek çok değerli. Spora ve sporcuya sunduğu katkılar dolayısıyla Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum. 4’lü finallerin Sakarya sporuna değer katmasını diliyorum” dedi.

Spor organizasyonlarının ilk tercihi Sakarya oluyor
Çok önemli bir spor organizasyonunun iş birliği protokolü için bir araya geldiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Çok şükür ki Sakarya’mızda yeni bir spor aktivitesinin, yarışmanın, müsabakanın ve şampiyonanın olmadığı bir gün neredeyse yok. Spora dair her ne varsa orada Sakarya var, Sakarya Büyükşehir Belediyesi var. Yaptığımız yatırımlar, spora duyduğumuz ilgi ve sporculara sağladığımız kolaylıklar; spor camiası tarafından çok iyi biliniyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok şampiyona için ilk tercih Sakarya oluyor” şeklinde konuştu.

30’a yakın branşta 4 bin sporcu
Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde 30’a yakın branşta 4 bine yakın sporcuyla ulusal ve uluslararası müsabakalarda sürekli başarılar elde ettiklerini söyleyen Başkan Yüce, “Milli takımlarımızla görev alan sporcularımızla ülkemizi gururla temsil ediyoruz. Uluslararası şampiyonalardan madalyalar, kupalarla dönüyoruz. Bu gelişmeler bizi çok gururlandırıyor” diye konuştu.

Sakarya bisiklet dostu şehir
Sakarya’nın kilometrelerce uzanan bisiklet yolları, bisiklet parkurları, bisiklet tesisleri, uluslararası organizasyonlarıyla Dünya Bisiklet Dostu şehirlerden birisi olduğunu belirten Yüce, “Bu özelliğiyle Türkiye’de ilk ve tek şehir. Dünyada da Sakarya’mızın muadili olan 20’ye yakın şehir ancak var. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu unvanı almak için hemşerilerimizle birlikte kenetlendik, gayret ettik ve hamdolsun bu başarıyı elde ettik. Şimdiki hedefimiz: Spor Şehri Sakarya’dır. Yaptığımız organizasyonlar, imzaladığımız protokoller, düzenlediğimiz müsabakalar, spor yatırımlarımız ve sporcu desteklerimiz sayesinde bu unvanı da alacağımıza can-ı gönülden inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

En güzel şekilde ev sahipliği yapacağız
Türkiye Hentbol Federasyonu ile imzalanan protokol ile Hentbol Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Finali’nin Sakarya’da yapılacağını açıklayan Başkan Yüce, “Beşiktaş, Spor Toto, Beykoz Belediyesi ve Eskişehir Orman Spor Kulübünü şehrimizde ağırlayacağız. Erkekler Türkiye Kupasının sahibiyle buluşacağı ve Hentbol liginin ilk dördünün belli olacağı müsabakalar arasında hemşerilerimiz ve sporseverler için etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu protokolün hazırlanmasında emeği geçen ekibimizi tebrik ediyorum. Türkiye Hentbol Federasyonuna ve değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.